Χιλιάδες Αυστραλοί διαδηλώνουν κατά των περιορισμών σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Date: 24/07/2021 Time: 12:52

Του Βασίλειου Κάτσενου

Χιλιάδες αγανακτισμένοι Αυστραλοί διαδήλωσαν το Σάββατο σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη στο πλαίσιο των διαδηλώσεων «World Wide Rally For Freedom».

Οι διαδηλωτές, συνοδευόμενοι από βαριά αστυνομική παρουσία, συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες στο πάρκο Victoria του Σίδνεϊ πριν οδεύσουν προς το Δημαρχείο, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter ακούγονται να φωνάζουν «Τι θέλουμε; Ελευθερία. Πότε το θέλουμε; Τώρα!»

Η Αστυνομία της περιοχής δήλωσε ότι αναγνωρίζει και υποστηρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της ειρηνικής διαδήλωσης, αλλά η διαμαρτυρία παραβίασε τις διατάξεις της δημόσιας υγείας.

«Προτεραιότητα για την Αστυνομία είναι πάντα η ασφάλεια όλης της κοινωνίας», ανέφερε σε μια δήλωση της, ενώ επιβεβαίωσε ότι «πραγματοποιήθηκαν» πολλές συλλήψεις. Κάποιοι διαδηλωτές φέρεται να ρίχνουν πλαστικά μπουκάλια και φυτά. Βίντεο των συλλήψεων έχουν δημοσιευτεί στο Twitter.

Η ευρύτερη περιοχή του Σίδνεϊ βρίσκεται σε καθεστώς lockdown τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Δέλτα του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), γνωστό και ως το νέο κορωνοϊό.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας και των κοινωνικών αποστάσεων, ο ιός του ΚΚΚ συνέχισε να εξαπλώνεται, με τη Νέα Νότια Ουαλία να αναφέρει ακόμα 163 νέα κρούσματα COVID-19 το Σάββατο.

Ο Caden Pearson συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του άρθρου

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page