Χαμός στη Γαλλία! Ο Μακρόν θα κλείνει φυλακή τον κόσμο για το εμβόλιο

Date: 20/07/2021 Time: 12:19

Στις 13 Ιουλίου ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι από τις 21 Ιουλίου, θα απαιτείται «διαβατήριο» εμβολιασμού  για συμμετοχή σε οποιαδήποτε μη απαραίτητη δραστηριότητα με πάνω από 50 άτομα (θέατρα, αίθουσες συναυλιών, φεστιβάλ κ.λπ.).

Το μέτρο θα ισχύει για όλους από 12 ετών και άνω και από τα μέσα Αυγούστου, θα απαιτείται «διαβατήριο» για κάθε πελάτη και εργαζόμενο σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια. Το «διαβατήριο» εμβολιασμού θα χρειάζεται επίσης για το τρένο ή το αεροπλάνο. Σε εμπορικά κέντρα, γηροκομεία και «κοινωνικο-ιατρικά» ιδρύματα θα απαιτείται επίσης «διαβατήριο» εμβολίου.

Τα τιμωρητικά μέτρα

Σύμφωνα με το ισχύον σχέδιο νόμου, κάθε άτομο που δεν προσκομίζει έγκυρο «διαβατήριο εμβολίου» κατά την παρακολούθηση αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να φυλακιστεί για έξι μήνες και να του επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που καλωσορίζουν πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ (53.000 $).

Οι τιμωρίες αποτελούν μέρος μιας δρακόντειας προσπάθειας της γαλλικής κυβέρνησης να αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, εν μέσω χιλιάδων διαδηλώσεων κατά των παράλογων περιοριστικών μέτρων σε πολλές μεγάλες πόλεις.

«Οι κυρώσεις αντιπροσωπεύουν την πιο αυταρχική κίνηση για να επιβάλουν τη συμμόρφωση με τα εμβόλια στη Δύση και πιθανώς ξεπερνούν πολλές πραγματικές δικτατορίες σε άλλα μέρη του κόσμου», σχολιάζουν αρκετά μη συστημικά διεθνή ΜΜΕ.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page