Χαμηλώνει ο πήχης για τα έσοδα από τον τουρισμό

Date: 22/03/2021 Time: 12:13

-Πέρα από το κομμάτι της δημόσιας υγείας, που επιβαρύνεται από τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των εμβολιασμών στην Ευρώπη, αυτό που «καίει» την Αθήνα είναι ο κίνδυνος να «ψαλιδιστεί» και φέτος η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν και τα έσοδα από τον Τουρισμό. Το αρχικό πλάνο έγινε στη λογική ότι μπορούν να εισπραχθούν περί τα 11 δισ. ευρώ, δηλαδή γύρω στο 60% του 2019, αλλά γρήγορα έγινε σαφές ότι οι καθυστερήσεις στα εμβόλια θα προκαλέσουν αναταράξεις στις μετακινήσεις από βασικές αγορές της Ελλάδας κι έτσι ο πήχης κατέβηκε στα 9 δισ. ευρώ.

-Πλέον, τα μηνύματα ακόμα κι από τη Βρετανία, όπου προηγείται στα εμβόλια, είναι ανησυχητικά και οι προσδοκίες κατεβαίνουν γύρω στα 7,5 δισ. ευρώ. Αν χαθεί ο Ιούνιος, ίσως ο λογαριασμός θα πρέπει να σταλεί στις δύο κυρίες που χειρίστηκαν το θέμα των εμβολίων, την κ. Φον Ντερ Λάιεν και την κ. Κυριακίδου….

Υπέρ του click away στην οδό Νίκης

-Μαθαίνουμε ότι ο 7ος και πολύ περισσότερο ο 6ος όροφος στην οδό Νίκης, το πάλεψαν κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να ανοίξει έστω με click away το εμπόριο από σήμερα κιόλας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει απολύτως κατανοητό γιατί να ανοίξουν μόνο κομμωτήρια και όχι τα καταστήματα για «παραδόσεις στην πόρτα», καθώς το επιχείρημα περί αύξησης της κινητικότητας δεν φαίνεται να πείθει αν λάβει κανείς υπόψιν τον κακό χαμό που γίνεται κάθε μέρα στους δρόμους.

-Η ουσία είναι ότι η ζημιά του Μαρτίου φτάνει, πλέον, στα 3 δισ ευρώ, οι έμποροι είναι «παγωμένοι» και αναρωτιούνται πώς ακριβώς θα μπορέσουν να γεμίσουν τα ράφια και οι βιτρίνες τους, ενώ την ίδια ώρα οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν εμφανίζουν απτά σημάδια βελτίωσης…

-Όσοι κατακεραυνώνουν το σύστημα «ακορντεόν», θα ήταν χρήσιμο να ρίξουν μια ματιά τι ακριβώς γίνεται στην Κεντρική Ευρώπη αυτήν τη στιγμή, όπου οι Γάλλοι και οι Γερμανοί παλεύουν να τιθασεύσουν το τρίτο κύμα και ετοιμάζονται για νέο lockdown τον Απρίλιο. Το πρόβλημα στα καθ’ ημάς ήταν- και είναι- ότι δεν στάθηκε δυνατόν να ελεγχθούν αποτελεσματικά τα περιοριστικά μέτρα, που στα χαρτιά ήταν ανάλογα αυτών του περσινού Μαρτίου….

Χωρίς ρήτρες η παράδοση εμβολίων

-Εμείς τα είπαμε εγκαίρως. Στις Βρυξέλλες έγιναν ολέθρια σφάλματα ως προς το σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς κι ενώ η Ευρώπη θα έπρεπε να είναι… καβάλα στο άλογο, βρέθηκε να… παρακαλάει τις φαρμακοβιομηχανίες να κάνουν πιο γρήγορα. Τελικά υπάρχουν ρήτρες στα επίμαχα συμβόλαια ή όχι; Αν υπάρχουν, γιατί δεν εφαρμόζονται; Αν δεν υπάρχουν- που απ’ ό,τι μαθαίνουμε έτσι είναι- ποιος ευθύνεται αυτό και πώς θα λογοδοτήσει;

-Η διαχείριση της ιστορίας με τα εμβόλια της Astazeneca είναι στη λογική «να κάνουμε γρήγορα κι ότι γίνει ας γίνει», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια τους ή είναι μια ακόμα μάχη γιγαντιαίων επιχειρηματικών συμφερόντων; Το γεγονός, πάντως, ότι οι Βόρειοι παραμένουν διστακτικοί, δεν πρέπει να περάσει στα «ψιλά» και απ’ όσο ξέρουμε στην Αθήνα παρακολουθούν τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή…

Πηγή: powergame.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page