Μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ

Date: 05/10/2020 Time: 11:36

Μια νέα δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας και τη Sunday Express, αποκαλύπτει πως θα ήταν οι εκλογές αν οι δημοσκόποι δεν «φούσκωναν» τα δείγματά τους υπέρ των Δημοκρατών: Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται σε εθνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει ο Αρχισυντάκτης του National Pulse, Raheem Kassam, οι δημοσκόποι δημιουργούν συνήθως ένα σταθμισμένο δείγμα, το οποίο υπερεκπροσωπεί τους Δημοκρατικούς, προκειμένου να δημιουργήσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι οι Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έρχεται δεύτερος.

Η τελευταία δημοσκόπηση για Τραμπ και Μπάιντεν από το NBC και την Wall Street Journal, κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, εξηγεί ο Kassam στο Twitter:

Τώρα, η δημοσκόπηση για την Κυριακάτικη Express και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, δείχνει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται, αφού μετρά σωστά τα δείγματα, χωρίς να τα «φουσκώνει» υπέρ του ενός ή του άλλου.

Ο David Maddox της Express, αναφέρει:

«Η μηνιαία δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές δείχνει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να βρίσκεται σε πορεία νίκης με 46% της  λαϊκής στήριξης, σε σύγκριση με το 45% του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε μετά την είδηση ότι ο Πρόεδρος Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, έχουν μολυνθεί από την Covid-19.

Το 68% είπε, ότι η ασθένεια δε θα επηρεάσει την ψήφο του, το 19% είπε, ότι είναι «πιο πιθανό» να υποστηρίξει τον Τραμπ και μόνο το 13% είπε, ότι είναι «λιγότερο πιθανό» να το κάνει.

Σχεδόν τα δύο τρίτα, είπαν ότι αισθάνθηκαν συμπάθεια και ανησυχία για τον Πρόεδρο, ενώ το 38% είπε, ότι η νόσος του ήταν «κάρμα», ως ένδειξη της σημερινής διχαστικής φύσης της Αμερικανικής πολιτικής.

Το σημαντικό είναι, ότι η πρωτιά του Προέδρου Τραμπ σε σημαντικές Πολιτείες, όπως η Φλόριντα, η Αϊόβα, το Μίσιγκαν, η Μινεσότα, η Πενσυλβάνια και το Γουισκόνσιν παραμένει κατά 4% υπέρ του, με τον Τραμπ να συγκεντρώνει 47%  και τον Μπάιντεν 43%.

Αυτό σημαίνει, ότι από το Κολλέγιο Εκλεκτόρων, οι 320 πηγαίνουν στον Τραμπ και οι 218 στον Μπάιντεν.

Αν και άλλες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Μπάιντεν, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, το οποίο προέβλεψε σωστά το Brexit και τη νίκη του Τραμπ το 2016, λαμβάνει υπόψη του μόνο εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως «πιθανοί ψηφοφόροι» και όχι όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ενώ ρωτά επίσης και εκείνους που ανήκουν στην κατηγορία της ντροπαλής ψήφου».

Αν και η δημοσκόπηση του NBC και της Wall Street Journal έδειξε 8 μονάδες διαφορά υπέρ των Δημοκρατικών, η μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας είναι πιο δίκαιη:

Η εθνική δημοσκόπηση έχει περιθώριο σφάλματος +/- 2,5% και περιθώριο αξιοπιστίας 95%. Η κομματική ταυτότητα των ψηφοφόρων είναι: Δημοκρατικοί = 37%, Ρεπουμπλικανοί = 35% και ανεξάρτητοι = 28%.

Απλά αποδεικνύεται, πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να χειραγωγήσει τις δημοσκοπήσεις και πόσοι δημοσκόποι και ΜΜΕ είναι πρόθυμοι να το κάνουν.

Πηγή: The National Pulse

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares