Μπλόκο αμερικανικού δικαστηρίου στην απόφαση Μπάιντεν για εμβολιασμό στις επιχειρήσεις

Date: 07/11/2021 Time: 09:49

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ «πάγωσε» την εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την οποία όλες οι επιχειρήσεις με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους (τουλάχιστον 80 εκατ. Αμερικανοί) θα πρέπει να απαιτούν εμβολιασμούς κατά της COVID-19, ή εβδομαδιαία τεστ.

Υπάρχουν δυνητικά «σοβαρά νομοθετικά και συνταγματικά» ζητήματα με την εντολή του Μπάιντεν, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ που εδρεύει στη Νέα Ορλεάνη. Η επιτροπή των δικαστών δήλωσε ότι «η εντολή μένει εν αναμονή περαιτέρω δράσης από αυτό το δικαστήριο».

Το Τέξας, η Λουιζιάνα, το Μισισίπι, η Νότια Καρολίνα και η Γιούτα είναι μεταξύ των Πολιτειών που αμφισβητούν τη νομιμότητα της ομοσπονδιακής εντολής εμβολιασμού, η οποία έχει προκαλέσει σάλο στους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς σε όλη τη χώρα, με περισσότερες από τις μισές Πολιτείες των ΗΠΑ να καταθέτουν ή να προσχωρούν σε αγωγές.

«Αυτή η εντολή είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παράλογη», ανέφερε μια μήνυση που κατατέθηκε από το Μιζούρι και άλλες 10 Πολιτείες στο Εφετείο των ΗΠΑ.

Το μέτρο αρχικά αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page