«Αρμαγεδδών» για τον ελληνικό τουρισμό: Ιδανικά θα φτάσουμε στο 30% των εσόδων του 2019!

Date: 26/04/2021 Time: 20:08

Καταστροφικές αναμένεται να είναι οι συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό οι πολιτικές των εμβολιασμών και των πιστοποιητικών εμβολιασμού στις οποίες εμμένει με πρωτοφανή, άλλα άγονη όπως αποδεικνύεται, εμμονή η κυβέρνηση.

Οι τουριστικοί φορείς της Ελλάδας αναφέρουν ότι έχει απομακρυνθεί πλέον ο  στόχος που είχε θέσει η κυβέρνηση  για το 2021, δηλαδή  ο ελληνικός τουρισμός να έχει φέτος έσοδα στο ήμισυ των εσόδων του 2019 που ήταν 19 δις ευρώ περίπου.

Τώρα υπολογίζεται βάσει του αριθμού των κρατήσεων ότι ιδανικά τα έσοδα θα προσεγγίσουν τα 6 δις ευρώ, δηλαδή το 30% περίπου (για την ακρίβεια 31,58%) των εσόδων του 2019!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσο, «με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία και τα σημερινά δεδομένα στο παγκόσμιο μέτωπο της πανδημίας και των εμβολιασμών, η επίτευξη του 50% των εσόδων του 2019 που εκτιμούσαμε λίγους μήνες πριν είναι μάλλον φιλόδοξος στόχος.

​​​​​​​Οι προσδοκίες για τα έσοδα του 2021 θα πρέπει να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ είναι αυτονόητο ότι θα διαμορφωθούν ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Την  παραπάνω ζοφερή πρόβλεψη είχε  κάνει και ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος είχε αναρωτηθεί ότι  «μας λένε πόσο καλό θα κάνει το πιστοποιητικό στον τουρισμό αλλά δεν μας λένε το ποιος θα έρθει»

«Μας λένε πόσο καλό θα κάνει το πιστοποιητικό στον τουρισμό. Ποιος θα έρθει. Οι μόνοι που μπορεί να έχουν πιστοποιητικό θα είναι οι κάτοικοι του Ισραήλ» είπε όπως είπε δημιουργείται πρόβλημα και σε αυτούς που επιθυμούν αλλά δεν μπορέσουν να εμβολιαστούν.»

Μάλιστα ο ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας των Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και Πατρών είχε προσθέσει για τα «πιστοποιητικά»:

«Πέρα από βιοηθικά υπάρχουν ακόμη και ζητήματα νομιμότητας, ζητήματα που αντιβαίνουν της λογικής. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτά εμμέσως αποτελούν ζητήματα που άπτονται κοινωνικού στιγματισμού και προτροπής προς συμπεριφορές μίσους. Τέτοιες δηλώσεις θα δημιουργήσουν φαινόμενα κοινωνικής αντιπαλότητας μεταξύ των εμβολιασμένων και μη» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page