Απρόθυμοι οι εργαζόμενοι να δουλέψουν χωρίς «καλά λεφτά»

Date: 16/09/2022 Time: 18:06

Μεγάλη αύξηση σημειώνουν οι κενές θέσεις εργασίας στην ευρωζώνη στο β΄τρίμηνο του 2022 καθώς διαμορφώθηκε στο 3,2% έναντι 2,3% που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ στο α΄ τρίμηνο ήταν στο 3,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Για το ίδιο διάστημα, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στην ΕΕ ήταν 3,0% έναντι 2,2% στο β΄τρίμηνο του 2021 και 2,9% στο α’ τρίμηνο του 2022.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, πριν από το ξέσπασμα της COVID-19, το ποσοστά κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκαν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στην ευρωζώνη και κατά 0,9 π.μ. στην ΕΕ.

Αναλύοντας την κατάσταση ανά κλάδο, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας ανήλθε σε 2,9% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και σε 3,7% στις υπηρεσίες. Στην ΕΕ, το ποσοστό ήταν 2,8% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 3,5% στις υπηρεσίες.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία είναι διαθέσιμα συγκρίσιμα δεδομένα, τα υψηλότερα κενά στην πλήρωση θέσεων εργασίας καταγράφηκαν στην Ολλανδία (5,1%), το Βέλγιο (5,0%), την Τσεχία (4,9%) και την Αυστρία (4,8%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Ρουμανία (0,9%) και τη Σλοβακία (1,0%).

Στην Ελλάδα, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας διαμορφώθηκε σε 1,2% και είναι το τρίτο πιο χαμηλό ποσοστό σε όλη την ΕΕ.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε σε 24 κράτη-μέλη, ενώ παρέμεινε σταθερή σε Τσεχία, Κροατία και Πολωνία.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε Γερμανία (+1,6 π.μ.), Αυστρία (+1,4 π.μ.) και Ολλανδία (+1,3 π.μ.).

Πηγή: zougla.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page