Αποσταθεροποίηση, εκλογές και μετά Μαρινάκης Πρωθυπουργός;

Date: 03/06/2022 Time: 12:58

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΩΡΑΣ Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Ας εξετάσουμε ένα από τα σενάρια που μπορεί να δούμε να εξελίσσονται το προσεχές μέλλον στην Ελλάδα, χωρίς εμείς, να τοποθετούμαστε υπέρ η κατά καταστάσεων, που δύνανται να αναδυθούν υπό ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις.

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, με την ηρωοποίηση του Παύλου Φύσσα, εξέθρεψε το αυγό του ακροαριστερού φιδιού και αυτό, είναι έτοιμο να δαγκώσει. Οι συλλήψεις και δολοφονίες διαφόρων αυτοαποκαλούμενων τράπερ, δείχνουν ότι έχει ανθίσει ένα κοινωνικό φρούτο, που περνά απαρατήρητο από τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης. Το φαινόμενο των οπλοφόρων τράπερ, δεν αποτελεί μόνο ένα κοινωνικό φαινόμενο μιμητισμού των Αμερικανών, Αφροαμερικανών συμμοριτών,αλλά κάτι βαθύτερο από αυτό. Κάποιοι τους προμηθεύουν με όπλα, χρήματα, ναρκωτικά και αστυνομική ασυλία και τέτοιου είδους επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου κατά της κοινωνίας και της εννόμου τάξεως, φέρουν την σφραγίδα της Αριστεράς.

Ας δούμε και κάποια άλλα στοιχεία που συμπληρώνουν αυτό το εκρηκτικό μείγμα, που διάφορα κέντρα παραεξουσίας έχουν φροντίσει να ενσταλάξουν σε αυτό το κοκτέιλ. Πακιστανοί, κυκλοφορούν ανενόχλητοι με μαχαίρια και τσεκούρια στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων. Τσιγγάνοι, κάνουν την εμφάνισή τους στα κέντρα διασκέδασης της αστικής νεολαίας με άκρως επιθετική και ρατσιστική προδιάθεση. Τρεις επιχειρηματίες από διαφορετικές πόλεις της χώρας που ασχολούνται με την νυχτερινή διασκέδαση, μου ανέφεραν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Η νεολαία, έχει αναπτύξει πολύ επιθετική συμπεριφορά, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο τα τελευταία 40 χρόνια. Είτε γιατί το σύστημα έκλεισε τα παιδιά μέσα με τα αχρείαστα lockdown και τώρα βλέπουμε τους μετασεισμούς αυτής της ηλίθιας πολιτικής, είτε επειδή η φτωχοποίηση και η εκμετάλλευση της νέας γενιάς, έχει αγγίξει δυσθεώρητα ύψη, είτε επειδή κάποια εξωθεσμικά κέντρα τρέφουν την οργή και το μίσος κατά των «κυρ Παντελήδων», όπως αποκαλούν τους μικροαστούς οι Συριζαίοι, το φαινόμενο είναι εδώ και είναι έντονο.

Διάφορες ομάδες μοτοσικλετιστών, σε όλη την επικράτεια, κάνουν αφόρητη τη ζωή της κοινωνίας κατά τις νυχτερινές ώρες, πραγματοποιώντας κόντρες – περιπολίες στα στενά της Αθήνας, των προαστίων της και άλλων μεγάλων πόλεων. Για τους αμύητους, αυτές οι περιπολίες με θορυβώδεις εξατμίσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων, εκφοβισμού της κοινωνίας, αυξήσεως του αισθήματος ανυπαρξίας του κράτους στους πολίτες και κοπώσεως των παραγωγικών τάξεων της χώρας.

Επίσης, υπό τις διαταγές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο χώρος των Πανεπιστημίων αρχίζει να βράζει. Όλα αυτά, συνθέτουν ένα υβριδικό στράτευμα, που είναι έτοιμο να αναλάβει δράση. Η κατάσταση, θυμίζει πολύ έντονα Δεκέμβριο του 2008, μόνο που αυτή τη φορά, η παρέα Καραμανλή, είναι με αυτούς που βρίσκονται στους δρόμους και όχι στα υπουργεία. Η σιγουριά και η ανεμελιά Τσίπρα για τις εκλογές και το αποτέλεσμά τους, μου θυμίζει την ηρεμία Λαλιώτη στις εκλογές του 2000. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνει τα στραβά μάτια σε αυτό που πάει να δημιουργηθεί και να εμφανιστεί μαζικά το Φθινόπωρο. Ο υπουργός προστασίας γατών και αμνοεριφίων, χταποδιών και καλαμαρακίων, θα αποτελέσει, όπως ο Νίκος Δένδιας, δυσάρεστη έκπληξη για το σύστημα Μητσοτάκη.

Αποσταθεροποίηση και μετά εκλογές, είναι ένα σενάριο, το οποίο έχει αρκετές πιθανότητες να εξελιχθεί τους επόμενους μήνες.

Από εκεί και πέρα, μετά από μία συγκυβέρνηση Μητσοτάκη και μπαλαντέρ, θα δρομολογηθούν εξελίξεις αντικαταστάσεως της παρηκμασμένης ΝΔ από ένα άλλο κόμμα. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ειδικά, εάν, όπως λένε οι φήμες στους διαδρόμους της διεθνούς πολιτικής, υπάρξει πραξικόπημα κατά του Ερντογάν από τον στρατό και τους γκιουλενιστές, τότε θα έχουμε δομικές αλλαγές και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο Μαρινάκης μπορεί να παίξει ρόλο, εάν και εφόσον εκείνος το αποφασίσει. Θεωρώ δεδομένο πως, εάν ο καπετάν Βαγγέλης αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά, θα καταπιεί, πολιτικά, χωρίς καμία δυσκολία Τζήμερους – Μπογδάνους, Βελόπουλους και λοιπούς, ενισχύοντας το νέο κόμμα από τα δεξιά, εκεί που υποφέρει η ΝΔ, σήμερα. Επίσης, μπορεί να παίξει συγκολλητικό ρόλο, ως εφοπλιστής, μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδα, μετά απο 1 με 1,5 χρόνο. Μπορεί να κινηθεί στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο χωρίς καμία δυσκολία και σε τελική ανάλυση, έχει τα λεφτά να αγοράσει την πολιτική στήριξη διαφόρων παραγόντων μέσα στο αμερικανικό Κογκρέσο και τη Γερουσία.

Το να μοιραστεί η χώρα, μεταξύ Μαρινάκη και Βαρδινογιάννη, δεν είναι κάτι που δε θα περνάει από το μυαλό διαφόρων πολιτικών και γεωπολιτικών «οικοδόμων», εκτός και εντός Ελλάδος. Ο διορισμός Μπαλτάκου στην ΕΠΟ από όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία πλην του Ολυμπιακού, κρύβει και ένα πολιτικό μήνυμα, χωρίς αμφιβολία. Ότι ο Μητσοτάκης τελείωσε και αποτελεί βαρίδι και για τον ίδιο τον Μαρινάκη, πλέον. Ίσως αυτό το γεγονός επισπεύσει τις αποφάσεις και τις κινήσεις του, γιατί μπροστά του έχει να αντιμετωπίσει υπαρξιακό κίνδυνο, από τις αντισυσπειρώσεις που δημιούργησε η ξεφωνημένη προσωπικότητα του Μαξίμου.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...