Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19 από τους Γερμανούς νομοθέτες

Date: 08/04/2022 Time: 10:27

Του Jack Phillips

Οι νομοθέτες στη Γερμανία απέρριψαν πρόταση για την εφαρμογή ενός σχεδίου για την υποχρεωτική χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε όλους σχεδόν τους ενήλικες ηλικίας 60 ετών και άνω, το οποίο υποστήριζαν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Για να περάσει το νομοσχέδιο, απαιτούνταν απλή πλειοψηφία. Ωστόσο, 378 από τα 674 μέλη της Μπούντεσταγκ ψήφισαν κατά του μέτρου, ενώ μόνο 296 το υποστήριξαν, αναφέρουν τοπικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία, ο Λάουτερμπαχ υποστήριξε ότι η απόρριψη της εντολής θα πυροδοτούσε μια επιδημία COVID-19 κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ένα «σχέδιο νόμου που θα επέφερε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μόλις απέτυχε», έγραψε στο Twitter, σύμφωνα με μετάφραση. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, διότι τώρα η καταπολέμηση του κορωνοϊού θα γίνει πολύ πιο δύσκολη το φθινόπωρο. Οι πολιτικές υποδείξεις δεν βοηθούν», πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) που προκαλεί την COVID-19. «Προχωράμε παρακάτω».

Ο Σολτς, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα μετά τη συνταξιοδότηση της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, δεν έχει εκδώσει δημόσια δήλωση για το θέμα.

Όσοι καταψήφισαν την εντολή υποστήριξαν ότι η πολιτική αυτή δεν είναι απαραίτητη και σημείωσαν ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γερμανίας δεν είναι υπερφορτωμένο με νοσοκομειακούς ασθενείς με τον ιό COVID-19.

Οι καθημερινές λοιμώξεις βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στη Γερμανία, αλλά έχουν υποχωρήσει την τελευταία εβδομάδα περίπου, με 201.729 νέα κρούσματα να έχουν αναφερθεί την Πέμπτη.

Ένα μέλος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, δήλωσε ότι τα εμβόλια δεν θα μας «βοηθήσουν να επιτύχουμε ανοσία αγέλης» και πρόσθεσε ότι είναι παράνομο να αναγκάζονται οι ενήλικες να κάνουν το εμβόλιο.

«Δεν είναι δουλειά αυτής της βουλής να προστατεύει τους ενήλικες ενάντια στη θέλησή τους», δήλωσε ο Κουμπίκι, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Η επικεφαλής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία Άλις Βάιντελ δήλωσε σε άλλους νομοθέτες ότι η πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι «όχι απλώς ριζικά εχθρική προς το Σύνταγμα, αλλά ένα ολοκληρωτικό μέτρο». Η ίδια υποστήριξε ότι ο συμβιβασμός σχετικά με την πρόωρη υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες -όχι μόνο για όσους είναι 60 ετών και άνω- αποτελεί «δούρειο ίππο» για να εξεταστούν πιο δρακόντειες πολιτικές.

Ο Σολτς είχε αναγκαστεί την περασμένη εβδομάδα να εγκαταλείψει τα σχέδια για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, καθώς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στη γειτονική Αυστρία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι ανέστειλε την υποχρέωση εμβολιασμού όλων των ενηλίκων, λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ. Βάσει της διάταξης αυτής, η αυστριακή αστυνομία θα μπορούσε να ελέγχει την κατάσταση εμβολιασμού COVID-19 των ανθρώπων κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων ή στάσεων στο δρόμο, επιβάλλοντας ενδεχομένως πρόστιμα έως 600 ευρώ και άνω για επόμενες παραβάσεις.

Η πολιτική αυτή αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Βιέννη και σε άλλα μέρη της Αυστρίας. Οι επικριτές είπαν ότι η εντολή θα παραβίαζε σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές ελευθερίες των Αυστριακών και θα επέκτεινε την κυβερνητική επιτήρηση.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page