Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «τείχος ανοσίας»: Βάζουν στο «στόχαστρο» (ξανά) όσους δεν κινδυνεύουν από COVID-19!

Date: 08/06/2021 Time: 12:20

Τα στοιχεία για τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης… είναι οι νέοι! 

Δεν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ο καθηγητής του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης προειδοποιούσε πως θα ξεπεράσουμε τους 10.000 νεκρούς από κορωνοϊό εξαιτίας του lockdown. Ο λόγος, ότι αυτό το μέτρο είναι οριζόντιο και αντί να προστατεύεις τους ευάλωτους προστατεύεις τους νέους, οι οποίοι δεν χρειάζονται προστασία από τον κορωνοϊό. 

Τελικά, όπως έδειξε η ιστορία ο καθηγητής Ιωαννίδης είχε δίκιο, καθώς οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 12.000. 

Το ίδιο λάθος φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση και με τους εμβολιασμούς, καθώς αντί να φροντίσει να έχουν εμβολιαστική κάλυψη οι ηλικιωμένοι, επιμένει στο λεγόμενο «τείχος ανοσίας» και το να εμβολιάσει μαζικά όλο τον πληθυσμό, ακόμα και τα παιδιά. 

Συνολικά έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 6.225.000 εμβολιασμοί. Το 38,1% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και το 22,4% έχει πλήρη ανοσία. 

Όπως αναφέραμε ήδη στο pronews.gr το περίπου 40% που θα είναι εμβολιασμένο πλήρως στα μέσα του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τον αριθμό των ατόμων που ήδη έχει νοσήσει από κορωνοϊό και άρα έχει αντισώματα μας δίνουν περίπου το 70% που επιθυμούν οι «ειδικοί», παρόλα αυτά κανείς από τους κυβερνητικούς «ειδικούς» δεν βλέπει τα συγκεκριμένα στοιχεία. 

Αντιθέτως επιμένουν στο να διατηρούν συζητήσεις για «προνόμια» σε εμβολιασμένους, ώστε να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, όμως… ποιους πολίτες; 

Αν δούμε τα «προνόμια» που εξετάζουν σε καμία περίπτωση δεν είναι για να πειστούν οι ηλικιωμένοι, καθώς τα «προνόμια» αφορούν κυρίως σε διευκόλυνση των μετακινήσεων, είσοδο σε μπαρ και λοιπούς χώρους εστίασης και είσοδο σε θέατρα και συναυλίες. 

Παράλληλα και τα ποσοστά που έδωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλόυς για τους εμβολιασμούς ανά ηλικιακή ομάδα δείχνουν πως το μεγαλύτερο «πρόβλημα» εντοπίζεται στους κάτω των 50 ετών, δηλαδή σε άτομα που δεν κινδυνεύουν ιδιαιτέρως από τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών ηλικίας 30-59 χρόνων, διαμορφώνεται ως εξής:

 • Ηλικιακή ομάδα 55-59: το 58% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης ανέρχεται στο 66,5%.
 • Ηλικιακή ομάδα 50-54: το 53% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό ανέρχεται στο 62%.
 • Ηλικιακή ομάδα 45-49: το 39% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό ανέρχεται στο 58%
 • Ηλικιακή ομάδα 40-44: το 33% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό ανέρχεται στο 49%
 • Ηλικιακή ομάδα 35-39: το 25% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό ανέρχεται στο 38,6%
 • Ηλικιακή ομάδα 30-34: το 21% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό ανέρχεται στο 33%.

Σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων, το 71% έχει εμβολιαστεί με μία δόση, ενώ αν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 74,3%.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τα ποσοστά συμμετοχής ανά ηλικιακή ομάδα που ανέφερε χθες ο κ. Θεμιςτοκλέους η εικόνα έχει ως εξής:

 • Οι 85 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί κατά 67,5% (70% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού)
 • Οι 80-84 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 68% (70% με ραντεβού)
 • Οι 75-79 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 79% (82% με ραντεβού)
 • Οι 70-74 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 73% (76% με ραντεβού)
 • Οι 65-69 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 72% (76,5% με ραντεβού)
 • Οι 60-64 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 66% (71% με ραντεβού)

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για ποσοστό που δεν θεωρείται ικανοποιητικό, με δεδομένο ότι αυτοί οι πολίτες στην πλειονότητά τους έχουν πρόσβαση στα εμβόλια από τον περασμένο Ιανουάριο.

Παρόλα αυτά και τα ποσοστά δείχνουν πως η κουβέντα για τα «προνόμια» έχει ανοίξει κυρίως για τους νέους και όχι για τους ηλικιωμένους. 

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page