Απόφαση «βόμβα» του Καραμανλή «ανατινάζει» το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης σκέφτεται να τον πετάξει εκτός ψηφοδελτίων

Date: 11/04/2021 Time: 11:26

Η είδηση είναι πραγματικά σημαντική: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis.gr Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σκέφτεται πολύ σοβαρά να απόσχει από την ψηφοφορία για τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη σχετική διαδικασία στην ελληνική Βουλή!

Εφόσον ο Κώστας Καραμανλής οριστικοποιήσει την απόφασή του αυτή, την οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ieidiseis έχει εκμυστηρευτεί σε έμπιστους συνομιλητές του και προφανώς γνωρίζει και το μέγαρο Μαξίμου, θα είναι ο δεύτερος πρώην πρωθυπουργός που δεν θα υπερψηφίσει τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερψήφιση που προβλέπεται από την ίδια την Συμφωνία.

Είχε προηγηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, που και δημοσίως έχει εκφράσει την απόφασή του να μην υπερψηφίσει τα τρία μνημόνια. Από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει την αποχή από τη σχετική ψηφοφορία, ενώ έχει ζητήσει από τους φίλα προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές, παρά τις διαφωνίες που έχουν, να την υπερψηφίσουν, ώστε να μην θεωρηθεί από το μέγαρο Μαξίμου η πράξη τους ως «ανταρσία»!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ίδιο ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός ανησυχεί όχι μόνο από την αποχή των δυο πρώην πρωθυπουργών, αλλά και από το ισχυρό ενδεχόμενο βουλευτές του να την καταψηφίσουν! Παρότι ακόμα και σε μια τέτοια εξέλιξη η υπερψήφιση των μνημονίων της Συμφωνίας δεν θα κινδύνευε, καθώς θα τα ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρισκόταν μπροστά στην πρόκληση διαγραφής των διαφωνούντων, ενώ η στάση του Αντώνη Σαμαρά και πιθανότατα και του Κώστα Καραμανλή, των δυο πρώην πρωθυπουργών δηλαδή, του στερεί την επιλογή της κομματικής πειθαρχίας, καθώς θα σήμαινε ευθεία σύγκρουση μαζί τους!

Όλα δε δείχνουν πως οι σκέψεις για νέα αναβολή της σχετικής συζήτησης και ψηφοφορίας και μάλιστα για τον …Ιούλιο, μέσα στην καρδιά δηλαδή των καλοκαιρινών διακοπών, κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα.

Η απάντηση του Κώστα Καραμανλή στον Κώστα Σημίτη, πάντως, για το θέμα του Ελσίνκι, δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, καθώς το μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική ήταν κάτι παραπάνω από σαφές –γεγονός που δεν μπορεί παρά να «ενόχλησε» το μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσιεύματα που φέρουν το Μαξίμου να σκέφτεται ακόμα και … αποκλεισμό του …Κώστα Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια, μάλλον ενόχλησαν το «καραμανλικό μπλοκ», ενώ δείχνουν και έλλειψη ψυχραιμίας. Υπενθυμίζεται δε ότι προ μηνών τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν αποκαλύψει τους προβληματισμούς του πρώην πρωθυπουργού για το θέμα, αν και ο πυκνός πολιτικός χρόνος μπορεί να ανατρέψει πολλά. Αν, πάντως, χρειαστεί θα επανέλθουμε…

Πηγή: periodista.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page