Από τον Ιούλιο η Τουρκία μετέφερε όπλα, παραστρατιωτικά σχήματα και ομάδες τζιχαντιστών στο Αζερμπαϊτζάν

Date: 29/09/2020 Time: 13:15

Ο γερμανικός Τύπος στέκεται στην εμπλοκή της Τουρκίας στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ (τουρκικός δάκτυλος αναφέρει χαρακτηριστικά), κάνοντας μάλιστα και αποκαλύψεις, δια μέσω της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) και όπως μεταφέρει η DW, ο εκπρόσωπος του κεμαλικού κόμματος της αντιπολίτευσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ουνάλ Τσεβικόζ, δήλωσε ότι δυστυχώς υπάρχουν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες «η Τουρκία έχει μεταφέρει από τον Ιούλιο όπλα, παραστρατιωτικά σχήματα και ομάδες τζιχαντιστών στο Αζερμπαϊτζάν».

Η ιστοσελίδα Ahval παραθέτει πληροφορίες για επιδρομές τις προηγούμενες μέρες από τουρκικά F-16, τα οποία βρίσκονται επίσης από τον Ιούλιο στο Αζερμπαϊτζάν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μεταδίδει επίσης ότι την Κυριακή έφτασε στο Αζερμπαϊτζάν μία πρώτη ομάδα μισθοφόρων που είχε αποχωρήσει προηγουμένως από το Αφρίν της Συρίας.

Σύμφωνα με την Tageszeitung (ΤΑΖ), υπάρχουν ενδείξεις, ότι η Άγκυρα έχει ήδη στείλει στο Μπακού Σύρους μισθοφόρους.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page