Από το Ζαχόπουλο στον Λιγνάδη. Ο κύκλος κλείνει και θα σαπίσουν όλοι μαζί οι δοσίλογοι

Date: 22/02/2021 Time: 22:04

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, ήταν ο ερωτιάρης που ξήλωσε το πουλόβερ της τότε Κυβέρνησης, με τις ερωτικές του περιπτύξεις στο διαβόητο DVD. O Ζαχόπουλος, ήταν αυτός που προκάλεσε ρωγμές στον επικοινωνιακό μύθο του σεμνού και ταπεινού brutal, Κώστα Καραμανλή. Ο κόσμος τό’ χε τούμπανο τότε και η ΝΔ, κρυφό καμάρι.

Ένα απολαυστικό απόσπασμα από τον αξέχαστο διάλογο μεταξύ του Στέφανου Χίου και του Δημήτρη Καμπουράκη, δημοσιογράφου τότε στο Mega για το τι περιείχε το DVD της ακολασίας.

Καμπ: Εγώ δεν την είδα. Την είδε η Όλγα, όμως.

Χίος: Και τι φαινόταν;

Καμπ: Εκεί, φαινόταν ο Ζαχόπουλος, ο οποίος έλεγε με τα σώβρακα, είδες κάτι άνδρες που έχει δίπλα του ο Καραμανλής, γι’ αυτό γαμάμε καλά και κάτι τέτοιες μαλακίες. Και τον έπαιζε, και τι άνδρες έχει ο Καραμανλής, και έλεγε μαλακίες τέτοιες αυτός, κι αυτή τον έγραφε.

Σήμερα, πάλι εκτελεστικό στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη εν προκειμένω, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ο Ζαχόπουλος, ήταν κολλητός του Κώστα Καραμανλή και ο Λιγνάδης είναι φίλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πολύ κολλητός με φίλους του Πρωθυπουργού. Δύο, σχεδόν καρμπόν σκάνδαλα, έχουν ως αφετηρία το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης στην μία με τον Καραμανλή, επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης και τώρα με τον Μητσοτάκη.

Απέτυχαν και στις δύο βέβαια. Ο μεν Ζαχόπουλος, διέλυσε κυριολεκτικά τη φήμη του Καραμανλή και τον έστειλε στα αζήτητα της πολιτικής και η άλλη, η τωρινή, θα στείλει επίσης, τον Κυριάκο στα αζήτητα, ίσως και πολύ χειρότερα…

Όμως, κρατήστε αυτό. Η υπόθεση Λιγνάδη, έχει βάθος. Φτάνει μέχρι την περίοδο της συγκυβέρνησης του 2012 και παραπέρα. Αγγίζει και άλλους. Πολλούς άλλους! Επίσης, όταν θα βγει το όνομα του «γουρουνιού» της πολιτικής με τα ανήλικα κοριτσάκια, τότε θα έχει άφθονο δράμα για τους πρωταγωνιστές, η ιστορία των μνημονίων και των συγκυβερνήσεων στην Ελλάδα.

Ο «εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες», που ξεκίνησε ο Λιγνάδης, έτσι όπως εξελίσσεται συστημικά, θα πάει και πιο πίσω και θα επιστρέψουμε στο Ζαχόπουλο και τον Καραμανλή. Το Βούδα της Ραφήνας, που στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων το 2015, πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα και ουσιαστικά τον απειλούσε να μην οδηγήσει τη χώρα σε ολοκληρωτική σύγκρουση με τα καθάρματα της Ευρωζώνης. Ο επαγγελματίας κηφήνας της ΝΔ, που διά του αντιπροσώπου του, Προκόπη Παυλόπουλο, πούλησε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Αυτό φοβάται ο Αλέξη Τσίπρας σήμερα και αντιμετωπίζει με πολύ αγάπη, στοργή και προδέρμ τον Μητσοτάκη, στην υπόθεση Λιγνάδη. Οι σκελετοί στην ντουλάπα Καραμανλή και όχι μόνο, είναι ο ανασταλτικός παράγοντας που τον κάνει να συμπεριφέρεται ως η βρεφοκόμος του Μητσοτάκη.

Δυστυχώς, για τον Αλέξη, δεν είναι στο χέρι του ο έλεγχος των εξελίξεων.

Ούτε και κανενός άλλου πολιτικού της μνημονιακής συμμορίας. Ήταν να μην πέσουν τα ντόμινο και τα πρώτα ντόμινο έπεσαν με το Ζαχόπουλο…Τώρα, θέλουν δε θέλουν, θα κλείσει ο κύκλος και το φίδι, θα δαγκώσει την ουρά του.

The Flag Report

Follow us on Twitter
Join our Facebook page