Από που κι ως που, Μανώλη Kωστίδη, γνώριζες και για ποιον λόγο την «επιχειρησιακή διευθύντρια» της ΕΥΠ;

Date: 20/03/2023 Time: 20:27

Μπορεί η υπόθεση της “Μαρία Τσάλλα” που μας την παρουσίασαν ως την Μάτα Χάρι της Ρωσίας να έχει γεννήσει σειρά ερωτημάτων ως προς την διαχείριση της υπόθεσης από την ΕΥΠ, εφόσον βέβαια υπήρξε διαχείριση και δεν πρόκειται απλώς για μία σερβιρισμένη έξωθεν πληροφορία, ωστόσο τα ακόλουθα αποτελούν πλήρως διασταυρωμένες αλήθειες που και εμείς αρχικά δυσκολευθήκαμε να εξηγήσουμε και να πιστέψουμε.

Στην γνωστή λοιπόν υπόθεση της μήνυσης που έχει κατατεθεί εναντίον του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, για σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ των λιγοστών και αναμενόμενων εκ θέσεως μαρτύρων υπεράσπισης του εγκαλούμενου, εντοπίσαμε και έναν γνωστό δημοσιογράφο. Δεν πρόκειται εντούτοις για τυχαία περίπτωση, αλλά για τον γνωστό ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη!

Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είναι πως ο εν λόγω έσπευσε να εμπλακεί σε μία δικαστική διένεξη μεταξύ δύο ατόμων που την περίοδο των γεγονότων ανήκαν στην ΕΥΠ, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας, τις γνώσεις που έχει για την λειτουργία της υπηρεσίας (διαφορετικά σε τι θα συνεισφέρει στην δίκη αυτή) τη στιγμή που έτεροι δημοσιογράφοι στο παρελθόν έχουν φθάσει στα δικαστήρια προκειμένου να… αποκηρύξουν κάθε επαφή με τον κόσμο των πρακτόρων. Επιπλέον, μία γρήγορη ανάγνωση της κατάθεσης του που έχει δώσει προανακριτικά  υπέρ Ρουμπάτη, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ότι: «είχα φιλικές σχέσεις με την καταγγέλλουσα, συνεπώς αν είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, σίγουρα θα μου το είχε εκμυστηρευθεί». Από που και ως που ο καλός δημοσιογράφος είχε επαφές και για ποιον λόγο με επιχειρησιακό στέλεχος της ΕΥΠ που επόπτευε ακριτική περιοχή όπου δρουν κλιμάκια της ΜΙΤ;

Είναι λογικό λοιπόν να γεννώνται επίσης πολλά καίρια ερωτηματικά: Τι ακριβώς προσπαθεί να αποδείξει με τα λεγόμενά του ο Μ. Κωστίδης; Γιατί δέχθηκε να εκτεθεί τη στιγμή που υπέρ Ρουμπάτη δεν έχουν καταθέσει ούτε οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκείνης της περιόδου; Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Ρουμπάτης απλώς πήρε σβάρνα τον φιλικό περίγυρο της μηνύουσας προκειμένου να συλλέξει μαρτυρίες υπέρ του. Καταφανέστατα πρόκειται για πρόσωπο που γνώριζε και ο ίδιος και σίγουρα όχι από την εποχή που ήταν δημοσιογράφος στον ΣΚΑΙ, αφού ο Μ. Κωστίδης εκείνη την εποχή μάλλον δεν δεν εργαζόταν εκεί! Υπήρχε συνεργασία μεταξύ τους σε επίπεδο πληροφοριακό; Η συνεργασία ήταν γνωστή στην Υπηρεσία; Κι ο τελευταίος πρωτοετής πράκτορας γνωρίζει ότι όλες τις επαφές του πρέπει να τις γνωστοποιεί στην υπηρεσία του όπως και τον λόγο που της συντηρεί. Η απορία μας παραμένει:

Με ποια λογική επέλεξε να εκτεθεί με μία ανούσια μαρτυρία, η οποία είναι προσβάσιμη σε πλείστα μάτια και αυτιά, ακόμη και οργάνων ξένων υπηρεσιών που ενδεχομένως θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν την ημέρα της δίκης για ευνόητους λόγους; Πως μπορεί ο καλός δημοσιογράφος να κάνει ρεπορτάζ στην Τουρκία για Ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό και η ΜΙΤ να γνωρίζει ότι ο δημοσιογράφος αυτός έχει επαφές με την ΕΥΠ. Μόνον δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν: είτε πρόκειται για αποτέλεσμα εξαναγκασμού (από ποιον άραγε) ή για απόπειρα διαφήμισης του ρόλου και της προσβασιμότητάς του στην ΕΥΠ με ξένους, τρίτους αποδέκτες! 

Είναι προφανές ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει την άποψη του Μανώλη Κωστίδη έαν και εφόσον το θελήσει αφού κάναμε προσπάθειες να επικοινωνήσουμε μαζί του αλλά η κλήση μας… προωθείται. 

Πηγή: edolio5.blogspot.com

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...