Αντισυνταγματικός στην Ισπανία ο περιορισμός στο σπίτι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας

Date: 15/07/2021 Time: 10:57

Αντισυνταγματική κρίθηκε στην Ισπανία από το Συνταγματικό Δικαστήριο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, που περιελάμβανε τον αυστηρό περιορισμό στο σπίτι για την αναχαίτιση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η απόφαση για κατάσταση έκτακτη ανάγκη τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με την απόφαση, ανέστειλε προσωρινά τις πολιτικές ελευθερίες, περιορίζοντας τους Ισπανούς στα σπίτια τους και σταματώντας τη λειτουργία όλων των βιομηχανιών εκτός από αυτές που παρήγαγαν είδη πρώτης ανάγκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πιθανό να συμπαρασύρει δικαστικές αποφάσεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που ακολούθησαν την ίδια πρακτική.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page