Ανεξέλεγκτες οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο τον Ιούλιο, το προσωπικό των συνοριοφυλάκων δεν επαρκεί

Date: 09/07/2021 Time: 18:08

Του Βασίλειου Κάτσενου

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, κατήγγειλε στην ραδιοφωνική εκπομπή ΜΑXIMUM 93,6 στις 7 Ιουλίου πως οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο έχουν αυξηθεί σε σημείο να είναι μη διαχειρίσιμες.

«Αν και έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα και με πάρα πολύ μεγάλο κόπο προσπαθούμε να κρατήσουμε τα σύνορά μας, βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά». ανέφερε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς ενώ τόνισε πως παρά τις προσλήψεις που έχουν γίνει, παρά τον νέο φράχτη και τον στόλο οχημάτων τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε.

Τα φαινόμενα που τους προηγούμενους μήνες είχαν σταματήσει φαίνεται να επανέρχονται ξανά καθώς οι συλλήψεις διακινητών υπερβαίνουν τις 10 με 15 σε αριθμό καθημερινά. «Όταν επιθυμεί η γείτονα χώρα να ανοιγοκλείνει την κάνουλα το κάνει, τα κυκλώματα των διακινητών δεν έχουν σταματήσει να επιλέγουν τον Έβρο και θα συνεχίσουν να το κάνουν», δήλωσε ο Πρόεδρος των συνοριοφυλάκων.

Όμως, παρά την προσπάθεια των συνοριοφυλάκων να κρατήσουν τα σύνορα στην πρώτη γραμμή, γίνονται πολλές μετατάξεις εργαζομένων στα διάφορα ΚΥΤ όπως το ΚΥΤ του Φυλακίου, γεγονός που δημιουργεί κενά στη συνοριοφύλαξη της χώρας. «Ελπίζουμε να εισακουστούμε, έχουμε κάνει τις προτάσεις μας τόσο στην πολιτική και φυσική ηγεσία και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι εκεί που πρέπει να είναι», δηλαδή στην πρώτη γραμμή φύλαξης των συνόρων στης χώρας ανέφερε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page