Ανατροπή στην υπόθεση Λιγνάδη – Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών: «Δεν υπήρχε σωστή κρίση»

Date: 22/07/2022 Time: 18:05

Αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες βιασμού θα είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Εφετείο, ενώ δεν αποκλείεται οι ποινές που θα του επιβληθούν, να είναι μεγαλύτερες από εκείνες που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας άσκησε έφεση στα δύο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά, στην οποία ανατέθηκε η μελέτη της πρωτόδικης απόφασης για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προχώρησε στην άσκηση της έφεσης, έχοντας κρίνει ότι δεν υπήρξε ορθή κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε δύο περιπτώσεις. Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες κρίνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία και τις καταθέσεις των μαρτύρων, αλλά και του ίδιου του μηνυτή, ο βιασμός για τον οποίο αθωώθηκε ο Λιγνάδης, έχει τελεστεί.

Παράλληλα, η εισαγγελέας προχώρησε σε άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Λιγνάδη, για τους δύο βιασμούς για τους οποίους καταδικάστηκε. Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Παραμένει ελεύθερος

Σημειώνεται, ότι παρά την έφεση της Εισαγγελίας Εφετών ο καταδικασμένος σε 12ετή κάθειρξη Δημήτρης Λιγνάδης, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς η έφεση δεν αφορά την αναστολή που του χορηγήθηκε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

Η Εισαγγελία Εφετών ζήτησε τα πρακτικά της δίκης

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την αποφυλάκιση του καταδικασμένου ηθοποιού που προκάλεσε κύμα οργισμένων αντιδράσεων στην κοινωνία και στον καλλιτεχνικό χώρο, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. Μάλιστα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει την αναφορά του, στην οποία περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...