Ανατριχιαστική καταγγελία! «Αδειάζουν» σαν τσουβάλια τους ασθενείς με κορωνοϊό στο δρόμο

Date: 17/11/2021 Time: 20:25

Μια συγκλονιστική καταγγελία για την απαράδεκτη μεταχείριση των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό είδε το φως της δημοσιότητας. Όπως καταγγέλλει ακροάτρια του STATUS είδε τον σύζυγό της που νοσούσε από Covid-19 παρατημένο στο πεζοδρόμιο, ανήμπορο να σταθεί στα πόδια του…

Η γυναίκα η οποία νοσεί και εκείνη από Covid και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο άνδρας της ο οποίος δεν είχε αποθεραπευτεί πλήρως, έλαβε εξιτήριο από τους γιατρούς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι θα μεταφερθεί στο σπίτι του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο σύζυγός της την ενημέρωσε να κατέβει από το σπίτι προκειμένου να τον βοηθήσει, όμως η εικόνα που αντίκρισε όταν βγήκε στον δρόμο ήταν σοκαριστική. Ο άνδρας της βρισκόταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο, εξαντλημένος και ανήμπορος να σταθεί στα πόδια του ενώ ο οδηγός ενός μαύρου φορτηγού που τον μετέφερε στο σπίτι, τον κοιτούσε από απόσταση. Ο ίδιος μάλιστα, της είπε ότι τα χρέη του περιορίζονται στο να οδηγεί το όχημα και όχι να προσφέρει βοήθεια στον ασθενή κατά την επιβίβαση ή  την αποβίβασή του.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος που ενημερώθηκε τόσο από την σύζυγο όσο και από τον STATUS για το περιστατικό, δήλωσε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, καθώς υπεύθυνο για τις διακομιδές των ασθενών είναι μόνο το ΕΚΑΒ. Μάλιστα, όπως είπε, το ΕΚΑΒ έχει υπογράψει σύμβαση με  ιδιωτική εταιρεία για την μεταφορά ασθενών και ότι το νοσοκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη: «εγώ διοικώ το νοσοκομείο και όχι το ΕΚΑΒ» απάντησε.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page