Αλαλούμ με τις παρελάσεις – Διαψεύδει τώρα η Κυβέρνηση τα μέτρα και τους περιορισμούς που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως

Date: 22/10/2021 Time: 19:42

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, το υπουργείο Εσωτερικών έσπευσε να διαψεύσει πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τα οποία η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα ήταν αποκλειστικά στρατιωτική και διάρκειας μόνο 60 λεπτών.

Η πληροφορία αυτή κυκλοφόρησε ευρέως, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει σε όλα τα πρωτοσέλιδα των ιστολογίων. Περί την 11η πρωινή, το υπουργείο Εσωτερικών, με έκδηλη σπουδή, διέψευσε τις προηγούμενες πληροφορίες και επισήμανε ότι οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά – και όπως πάντα.

Ωστόσο, στις 13:00 της Παρασκευής, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για «ανυπόστατες φήμες» σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζει ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021, επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά!

Διευκρινίζει ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών και θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Σημειώνεται πως ήδη εξ αρχής υπήρχαν αλληλοσυγκρουόμενες εγκύκλιοι που είχαν διαβιβαστεί από το υπουργείο Εσωτερικών, ιδιαίτερα προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η τοπική διοίκηση να ζητήσει διευκρινίσεις. Επί παραδείγματι, στη μία εγκύκλιο αναφερόταν πως η παρέλαση θα είχε διάρκεια 60 λεπτών, ενώ στη δεύτερη δεν υπήρχε χρονικό όριο. 

Πηγή: zougla.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...