Ακτιβιστής των Black Lives Matter συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο

Date: 12/01/2021 Time: 12:13

Του Zachary Stieber

Ένας ακτιβιστής των Black Lives Matter ήταν μέρος της ομάδας που εισέβαλε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Ο Τζον Ερλ Σάλιβαν, ο οποίος έχει δείξει ότι είναι υπέρμαχος μιας ένοπλης επανάστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020 για απειλή και άσκηση βίας. Οργάνωσε μια διαμαρτυρία με ακτιβιστές των Black Lives Matter και μέλη του αριστερού δικτύου Antifa. Σύμφωνα με το Deseret News, ο Σάλιβαν έκανε ζημιές σε οχήματα και παρότρυνε τους ανθρώπους να μπλοκάρουν τους δρόμους. Πλάνα τον έχουν καταγράψει να απειλεί να δείρει μια γυναίκα

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Σάλιβαν μέσα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Έκτοτε, σε συνεντεύξεις που έχει δώσει, ο Σάλιβαν ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στην παράνομη παραβίαση του κτιρίου ως μέρος μιας προσπάθειας κατανόησης των υποστηρικτών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Για μένα, είναι σημαντικό για την ομάδα και τους ανθρώπους γύρω μου να δούμε αυτήν την πλευρά των πραγμάτων, να δούμε την αλήθεια», δήλωσε ο Σάλιβαν στο KSL-TV. «Δεν με νοιάζει σε ποια πλευρά ανήκεις, θα πρέπει απλώς να το δεις ωμά και καθαρά».

Ο Σάλιβαν δεν έχει κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο ή άλλες κατηγορίες, τις οποίες η αστυνομία λέει ότι αντιμετωπίζουν άλλα άτομα που εισέβαλαν στο κτίριο. Η φωτογραφία του στην εισβολή δεν είναι μεταξύ αυτών που κυκλοφόρησαν από τις αρχές, με σκοπό την ταυτοποίηση προσώπων σχετικά με το συμβάν. Ο Σάλιβαν είπε ότι συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ και ανακρίθηκε για το τι είδε κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο. Το αστυνομικό τμήμα του Μετροπόλιταν δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Η αστυνομία δήλωσε την Πέμπτη ότι 68 άτομα συνελήφθησαν στην πόλη, εκ των οποίων 41 από το Καπιτώλιο. Οι κατηγορίες περιελάμβαναν παράνομη είσοδο και παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, σύμφωνα με στοιχεία σύλληψης.

«Οι διαδηλωτές δεν προσπαθούσαν πραγματικά να κάψουν τίποτα, δεν προσπαθούσαν πραγματικά να σπάσουν τίποτα, το κύριο κίνητρο τους ήταν να φτάσουν στους χώρους της Βουλής», δήλωσε ο Σάλιβαν στο KUTV. «Αυτοί οι διαδηλωτές εξοργίστηκαν πολύ γρήγορα και ξεπέρασαν αυτούς τους αξιωματικούς πολύ γρήγορα και ναι, θα μπορούσατε πραγματικά να μετακινηθείτε ελεύθερα, θα μπορούσατε να πάτε σε οποιοδήποτε δωμάτιο και να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο, οπότε ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό να το βλέπει κανείς», πρόσθεσε.

Ο Σάλιβαν διηγήθηκε ότι ήταν κοντά στη γυναίκα που σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό του Καπιτωλίου.

«Υπήρχε ένας γυάλινος τοίχος και αυτή, η γυναίκα, ήταν το πρώτο άτομο που πραγματικά προσπάθησε να μπει μέσα», είπε ο Σάλιβαν στο KSL. «Το μόνο που βλέπετε είναι χέρια με όπλα να βγαίνουν από την πόρτα. … Δεν έβλεπες το πρόσωπό τους, τίποτα. Και κυριολεκτικά φωνάζω σε όλους τους άλλους, «Υπάρχει όπλο! Υπάρχει όπλο! Μην πηγαίνετε εκεί!» Και ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Και πυροβολήθηκε μόλις πήγε να περάσει».

Η αστυνομία του Καπιτωλίου δήλωσε την Πέμπτη ότι ένας από τους αξιωματικούς της ήταν που πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα, η οποία ταυτοποιήθηκε με το όνομα Άσλι Μπάμπιτ.

Ο αξιωματικός τέθηκε σε διοικητική άδεια εν αναμονή μιας κοινής έρευνας που διενήργησε η υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα του Μετροπόλιταν.

Άλλοι άνθρωποι που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο έχουν αναγνωριστεί ως υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό περιλαμβάνει τον Ντέρικ Έβανς, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δυτικής Βιρτζίνια και την Κριστίνα Μάλιμον, μέρος της ηγεσίας των Νέων Ρεπουμπλικάνων του Όρεγκον.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares