Ακροδεξιός και ο Άγιος Κωνσταντίνος; Ακροαριστερή σελίδα εξισώνει το Σταυρό με την Ναζιστική σβάστιγκα!

Date: 06/01/2023 Time: 11:22

Ένας γαλλικός ιστότοπος “κατά του μίσους” που ισχυρίζεται ότι καταγράφει τα ακροδεξιά σύμβολα, έχει καταγράψει αρκετά κύρια ρωμαιοκαθολικά σύμβολα, συμπεριλαμβανομένων των σταυρών και της Ιερής Καρδιάς του Ιησού, μαζί με γνωστά ναζιστικά σύμβολα.

Ο γαλλικός “αντι-μίσους” ιστότοπος Indextreme ισχυρίζεται ότι επιδιώκει να “παρατηρήσει, να καταγράψει και να δημοσιοποιήσει τα γραφικά σύμβολα που χρησιμοποιούνται από την ακροδεξιά στη Γαλλία” και τοποθετεί διάφορα κύρια ρωμαιοκαθολικά σύμβολα δίπλα σε αυτά του ναζισμού και άλλων ακροδεξιών ιδεολογιών.

Το έργο, το οποίο δημιουργήθηκε από τον γραφίστα Geoffrey Dorne και τον φωτορεπόρτερ Ricardo Parreira και έχει προωθηθεί από τον αριστερό γαλλικό ιστότοπο StreetPress, απαριθμεί πολλά σύμβολα χωρισμένα σε διάφορες κατηγορίες, από φράσεις μέχρι ζώα, σημαίες, χειρονομίες, αριθμούς και σταυρούς.

Web capture 4 1 2023 14328 indextreme.fr

Στην ενότητα για τους σταυρούς, η ναζιστική σβάστικα προβάλλεται μαζί με διάφορα κύρια ρωμαιοκαθολικά σύμβολα, όπως ο Σταυρός της Ιερουσαλήμ (το χριστιανικό σύμβολο της πόλης της Ιερουσαλήμ), ο Σταυρός της Βουργουνδίας, ο Σταυρός Pattée και ο Σταυρός της Λωρραίνης, ο οποίος εμφανίζεται στις σημαίες της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.

Ο Σταυρός της Λωρραίνης χρησιμοποιήθηκε επίσης από την αντιναζιστική Ελεύθερη Γαλλία με επικεφαλής τον στρατηγό Σαρλ Ντε Γκωλ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία πολέμησε το ναζιστικό καθεστώς μαζί με τους Συμμάχους.

Η συμπερίληψη του Σταυρού της Λωρραίνης απηχεί ένα άλλο σχολικό φυλλάδιο “κατά του μίσους” που κυκλοφόρησε πέρυσι στον Καναδά από το χρηματοδοτούμενο από την καναδική κυβέρνηση ακροαριστερό Καναδικό Δίκτυο κατά του Μίσους (CAHN), το οποίο ισχυριζόταν ότι η σημαία της Κόκκινης Σημαίας της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν σύμβολο μίσους.


Η CAHN φέρεται επίσης να έχει δεσμούς με τη βίαιη ακροαριστερή ομάδα Antifa και πέρυσι ένας Καναδός δικαστής δήλωσε ότι “η CAHN βοήθησε πράγματι την Antifa και ότι το κίνημα ήταν βίαιο”, όταν προχώρησε στην απόρριψη μιας αγωγής δυσφήμισης που είχε καταθέσει ένα ανώτερο μέλος της ακροαριστερής ομάδας εναντίον του Καναδού δημοσιογράφου Τζόναθαν Κέι.

Μαζί με την ανακήρυξη διαφόρων καθολικών σταυρών ως συμβόλων μίσους, η Indextreme δηλώνει ότι η Ιερή Καρδιά του Ιησού, ένα σημαντικό σύμβολο της Καθολικής Εκκλησίας που αντιπροσωπεύει την αγάπη του Θεού για την ανθρωπότητα, συνδέεται επίσης με την ακροδεξιά.

“Σήμερα, η Ιερή Καρδιά είναι γνωστή χάρη στο ακροδεξιό πολιτικό κόμμα Civitas, παρακλάδι του Ινστιτούτου Civitas που ιδρύθηκε το 1999. Το Civitas είναι ένα εθνικιστικό, φονταμενταλιστικό και πετανεϊκό κίνημα. Είναι γνωστό για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων, τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές θέσεις του”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Ακόμα και το παλαιοχριστιανικό σύμβολο Chi Rho, το οποίο πιστώνεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και έγινε ρωμαϊκό αυτοκρατορικό διακριτικό, αναφέρεται ότι χρησιμοποιείται ως ακροδεξιό σύμβολο από τους δύο συντάκτες του ιστότοπου.

Η συμπερίληψη των καθιερωμένων καθολικών συμβόλων σε έναν αποκαλούμενο ιστότοπο “κατά του μίσους” έρχεται καθώς στη Γαλλία έχουν σημειωθεί επανειλημμένες και συνεχείς επιθέσεις εναντίον καθολικών εκκλησιών και νεκροταφείων, μελών του καθολικού κλήρου και ενοριτών, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών, όπως η δολοφονία του πατέρα Ζακ Χαμέλ το 2016.

Μόνο το 2021 αναφέρθηκαν περισσότερα από 800 αντιχριστιανικά περιστατικά στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού κατά το οποίο ακροαριστεροί εξτρεμιστές της Antifa επιτέθηκαν άγρια σε ρωμαιοκαθολική πομπή στο Παρίσι που τιμούσε τους μάρτυρες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρισινής κομμούνας του 1871.

Ο Σεβασμιότατος Denis Jachiet, βοηθός επίσκοπος του Παρισιού σχολίασε τη βία λέγοντας: “Θα νομίζαμε ότι βρισκόμαστε πίσω 150 χρόνια πριν. Είναι σουρεαλιστικό”.

“Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελαν να το παλέψουν. Ήταν Antifa”, είπε και πρόσθεσε: “Άρπαξαν τα πανό από τα χέρια μας, έριξαν κάτω τη γαλλική σημαία μνήμης, την οποία ποδοπάτησαν, γρονθοκόπησαν τους ενορίτες. Μας πέταξαν κάδους απορριμμάτων, μπουκάλια, ακόμη και συρμάτινους φράχτες”.

Πηγή: breitbart.com

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...