Αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 1.000% στην Ευρώπη | The Flag Report

Αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 1.000% στην Ευρώπη

Date: 08/08/2021 Time: 12:46

Η αυξημένη παραγωγή του φυσικού αερίου σε όλο τον πλανήτη για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης το καθιστούσε την τελευταία δεκαετία άφθονο και φθηνό, αλλά η αυξημένη ζήτησή του και παράλληλα η μειωμένη παραγωγή έχουν αντιστρέψει τα δεδομένα.

Οι παραγωγοί καλούνται να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις εκπομπές αερίων τους έτσι ώστε να ακολουθήσουν τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες αλλά και τις επενδυτικές τάσεις προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Όπως και να το δει κανείς, το φυσικό αέριο θα αποτελέσει τη μεταβατική πηγή ενέργειας από υδρογονάνθρακες σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες», ανέφερε ο Chris Weafer, CEO της Macro-Advisory Ltd. «Οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα μεσοπρόθεσμα και θα αυξηθούν μακροπρόθεσμα», υποστήριξε.

Στις ΗΠΑ, παρά την φθηνή εγχώρια παραγωγή, οι τιμές έχουν φτάσει στο ανώτερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, στην Ευρώπη από τον Μάιο του 2020 η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 1.000%, ενώ στην Ασία έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με την International Energy Agency (ΙΕΑ) η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% μέχρι το 2024 και κατά 3,4% μέχρι το 2035, ενώ η ΙΕΑ υπογράμμισε πως οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο θα πρέπει να σταματήσουν εάν ο πλανήτης σκοπεύει να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς του στόχους μέχρι το 2050.

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θα έχει ως επακόλουθο αυξημένα λειτουργικά κόστη στα εργοστάσια και αύξηση του πληθωρισμού με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιβαρυνθούν με υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page