Αυτοί αποκαλούνται γιατροί ή εγκληματίες; Απαγόρευσαν τη χημειοθεραπεία σε ανεμβολίαστη ασθενή

Date: 05/11/2021 Time: 12:44

Την απίστευτη συμπεριφορά των ιατρών του νοσοκομείου «Σωτηρία» απέναντι σε ηλικιωμένη καρκινοπαθή, η οποία προσήλθε για την τακτική χημειοθεραπεία της, καταγγέλλει η θυγατέρα της, η οποία τη συνόδευε στο νοσοκομείο.

Η ασθενής ήταν ανεμβολίαστη. Ο ιατρός που θα την εξυπηρετούσε αρνήθηκε να της κάνει χημειοθεραπεία, λόγω του μη εμβολιασμού της κατά της Covid-19. Τελικά, έπειτα από χίλια παρακάλια, προσφέρθηκε η απαιτούμενη θεραπεία στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Αιφνιδιασμένη και εμφανώς προσβεβλημένη, η πολίτης που συνόδευε τη μητέρα της στο νοσοκομείο αποφάσισε να καταγγείλει το γεγονός.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας και με την καθ’ ύλην αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, αρμόδια για τις Υπηρεσίες Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία ξεκαθάρισε το καθεστώς υποδοχής μη εμβολιασμένων καρκινοπαθών που επισκέπτονται τα νοσοκομεία για την τακτική χημειοθεραπεία τους.

«Η αγωγή και οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στα νοσοκομεία συνεχίζουν κανονικά και αν κάποιοι είναι ανεμβολίαστοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο απροστάτευτο και εφόσον έχουν προγραμματισμένα ραντεβού. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι και έχουν προγραμματισμένες θεραπείες στα νοσοκομεία της χώρας οφείλουν να έχουν κάνει PCR test 72 ωρών. Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε τους υπολοίπους και να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού σε ευαίσθητες μονάδες των νοσοκομείων», είπε χαρακτηριστικά

Κατόπιν όλων τούτων, είναι σαφές πως η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιατρικού τιμ στο νοσοκομείο δεν ήταν απλώς η μη ενδεδειγμένη. Ήταν αντιεπαγγελματική και απολίτιστη. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ερμηνεύει τις διατάξεις και τους νόμους. Δεν μπορεί το ιατρικό προσωπικό ενός δημόσιου νοσοκομείου να αγνοεί πως κάθε ασθενής, οποιασδήποτε ηλικίας, έχει δικαιώματα τα οποία πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά!

Πηγή: zougla.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page