Α΄ Χαιρετισμοί σήμερα χωρίς πιστούς… Κάλεσμα να ανοίξουν άμεσα οι εκκλησίες

Date: 19/03/2021 Time: 13:40

Την έντονη αντίδρασή της για τις εδώ και καιρό κλειστές εκκλησίες και την αδυναμία των πιστών να παρακολουθήσουν διά ζώσης την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών (σήμερα) εκφράζει η Ελληνική Λύση.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Ο Ακάθιστος Ύμνος, οι Χαιρετισμοί στην Παναγία, ένα από τα πιο σημαντικά υμνογραφικά κείμενα της βυζαντινής περιόδου, δεν συνδέεται μόνο με τη θρησκευτική λατρεία, αλλά αποτυπώνει την εθνική πορεία και υπόσταση του Ελληνισμού. Με τις απαράδεκτες αποφάσεις της κυβέρνησης οι Χαιρετισμοί στην Παναγία θα γίνουν πάλι σε κλειστές εκκλησίες, χωρίς πιστούς και μεγάφωνα. Γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, του δικαιώματος απρόσκοπτης άσκησης θρησκευτικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα μια πολιτική για την πανδημία, που έχει αποτύχει παταγωδώς. Η Ελληνική Λύση καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα τις εκκλησίες, όπως υποχρεούται από το Σύνταγμα της Ελλάδος».

Και αυτό ενώ η κυβέρνηση έχει νομιμοποιήσει τις δημόσιες συναθροίσεις για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που λαμβάνουν χώρα σχεδόν επί καθημερινής βάσης, χωρίς να υπάρχει καμία συνέπεια στους συμμετέχοντες.

«Αντίθετα, το πρόβλημά τους, ως φαίνεται, είναι με τις εκκλησίες, που θα μπορούσαν να τηρήσουν τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα. Υπενθυμίζεται ότι κατά το περσινό Πάσχα και την προηγούμενη περίοδο της Σαρακοστής οι ιεροί ναοί ήταν επίσης κλειστοί, με τους πιστούς να μην μπορούν να εκφράσουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα εντός αυτών», καταλήγει η Ελληνική Λύση.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page