200 χρόνια από την Επανάσταση και οι βουβοί εορτασμοί – Λίγοι ιππείς και άδειοι δρόμοι οι επιλογές της κυβέρνησης

Date: 21/03/2021 Time: 11:58

Η Ελλάδα γιορτάζει 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά τελικά η τιμή στους Ήρωες με επιλογή της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη έχει αποφασιστεί να γίνει βουβά, σαν να μην θέλουν ο κόσμος να γιορτάσει, σαν να θέλουν ακόμα και να ξεχάσουν.

Αστεϊσμοί με την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ στην θέση της ελληνική σημαίας, το πρωτοσέλιδο στο Βημαγκαζίνο (ευτυχώς και αποσύρθηκε), μια Επιτροπή 21 που ακόμα κανείς δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει (εκτός από περιοδείες ανά την χώρα) που ακόμα και στην σύστασή της είχε επιλέξει να μην εμφανίζει τον σταυρό στο εμβλημά της (αν τόσο έχουν προβλήματα όλοι οι νεωτεριστές γιατί δεν μετοικούν στις χώρες που τους αρέσουν εκείνα τα ήθη και έθιμα;), οι απίστευτες δηλώσεις…ιστορικών που ανέφεραν τον Καποδίστρια ως Δικτάτορα.

Και η χώρα ένα χρόνο κλειστή με αφορμή τον κορωνοϊό, τα παιδιά με τηλεκπαίδευση να μην έχουν ακούσει τι είναι η επανάσταση του ’21 και τι σημαίνει 200 χρόνια, μια άδεια Αθήνα που αντί να είναι μια πόλη χαράς θα είναι ένα φρούριο για να δουν την παρέλαση λίγοι και εκλεκτοί (όχι βέβαια όπως μας διαλαλούσαν τα κυβερνητικά ΜΜΕ) καθώς τελικά την παρτίδα σώζει ο Ρώσος Πρωθυπουργός( Η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί με την ΥΠΑΜ στην θέση του Ε.Μακρόν) και ένας γηραιός Πρίγκιπας Κάρολος που δεν έχει πως να περάσει τον καιρό του (το σενάριο που τον θέλει κρυπτοορθόδοξο δεν διακινείται από ιερωμένους, αλλά έχει εκφραστεί και από τον Guardian).

Η… μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση

Οι προσκεκλημένοι θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή στρατιωτικός αξιωματούχος συνοδεύει τον υψηλό προσκεκλημένο και στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές. 

Η μοναδική παρέλαση φέτος θα είναι η στρατιωτική στο Σύνταγμα, η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν σχεδόν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις (ευτυχώς η ΠΑ σώζει πάλι το κύρος).

Όσο για τις διεθνείς στρατιωτικές συμμετοχές την ημέρα της παρέλασης; Ανύπαρκτες. Μια χώρα στον “στενό πυρήνα” της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα δει όλα και όλα 4 αμερικανικά F-16 και 4 γαλλικά Rafale. Το οποιοδήποτε airshow θα είχε περισσότερες συμμετοχές.

Και από εκεί και πέρα ό,τι έχει η χώρα με ολίγη και από ιππικό

Θα παρελάσουν ιππείς, με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων. Συνολικά θα παρελάσουν 15 ιππείς φορώντας στολές του 1821, των βαλκανικών πολέμων και στολές από τον πρώτο και τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και σύγχρονες στολές. Θα κρατούν ιστορικές σημαίες από τους αγώνες του έθνους. Μπάντες θα παίζουν τους εθνικούς ύμνους των τεσσάρων χωρών.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν την παρέλαση. Αργότερα, θα περιηγηθούν στο εκσυγχρονισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, που θα κάνει εγκαίνια εκείνη την ημέρα, με οικοδεσπότες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολούθως, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο. Και αφού καλά θα φάνε καλά θα πιούνε τέλος οι εορτασμοί των 200 ετών. Η κυβέρνηση θα θεωρεί ότι “έβγαλε” την υποχρέωση.

Και η υπόλοιπη Ελλάδα; Με αφορμή πάντα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού… όλοι μέσα και ό,τι δούμε από την τηλεόραση! Όλα θα γίνουν βουβά και εδώ.

Γιατί να μην γίνουν παράλληλες και μέσω τηλεοπτικών μέσων σε πόλεις κρίσιμες για την επανάσταση αναπαραστάσεις με ολιγομελείς ομάδες για παράδειγμα; Γιατί στις κύριες μονάδες του ΕΣ να μην γίνουν στρατιωτικές παρελάσεις έστω και παρουσία μόνο των αρχών του τόπου; Γιατί να μην γίνει νωρίς σύνδεση των μαθητών μέσω τηλεκπαίδευσης μικρός εορτασμός για να φανεί το κοινό πνεύμα; Και πόσα άλλα.

Μάλλον το πνεύμα του συγκινημένου Έλληνα που με δικά του έξοδα έντυσε το φορτηγό του με τους Ήρωες του 1821 γιατί το θεωρεί χρέος του.

Ένας Πελοποννήσιος Οδηγός από το Δρέπανο Ναυπλίου, επέλεξε με το δικό του μοναδικό τρόπο να εορτάσει και να υπενθυμίσει στους νεότερους Έλληνες, τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Ακόμα και με την κρίση του κορωνοϊού είναι ανεπίτρεπτα τα όσα αποφασίστηκαν για να τιμηθούν αυτοί που δημιούργησαν την Ελλάδα, αυτοί που υπερ βωμών και εστιών είπαν το Ελευθερία ή Θάνατος και τα κατάφεραν.

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page