Στην Κύπρο την Τρίτη ο Λαβρόφ – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συζητήσεων

Date: 07/09/2020 Time: 13:20

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα βρεθεί στη Λευκωσία την Τρίτη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και θα συναντήσει τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Νίκο Χριστουδουλίδη.

Το φλέγον ζήτημα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό καθώς και οι διμερείς σχέσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των κατ’ ιδίαν συνομιλιών που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο «τραπέζι» θα βρεθούν επίσης οι σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας καθώς και περιφερειακά ζητήματα. 

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την κυπριακή πλευρά, ενώ οι δύο υπουργοί στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Στις 12:30 θα γίνουν κοινές δηλώσεις, αφού προηγουμένως υπογράψουν σε ειδική τελετή το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2021-2022.

Στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, θα υπογραφεί επίσης το Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας από τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Σαζάνοφ. 

Τέλος, αφού περιηγηθούν στη φωτογραφική έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών στο αίθριο του Υπουργείου Εξωτερικών, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ θα έχουν γεύμα εργασίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί της ίδιας μέρας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Πηγή: sputniknews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Share to...