Κυβερνοεπίθεση του Ιράν κατά του Οργανισμού Νερού του Ισραήλ μέσω Αμερικανικών διακομιστών

Date: 10/05/2020 Time: 18:50

Με τη μαζική αύξηση του πληθυσμού, τις κακές υποδομές και μία περίοδο σοβαρής ξηρασίας, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα αποθέματα νερού.

Το Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, είναι παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση των υδάτων. Το Ιράν, μπορεί να διδαχθεί πολλά από το Κράτος του Ισραήλ, για την επίλυση της κρίσης που αντιμετωπίζει στον τομέα του νερού. Αλλά η προτεραιότητα του Ιράν, δίδεται στο Τζιχαντιστικό Ισλαμικό Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης και στους συμμάχους τους παγκοσμίως, χωρίς η ηγεσία της χώρας να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις εγχώριες ανάγκες.

Το Ισραήλ, προσπάθησε να απλώσει χέρι βοηθείας στο Ιράν, παρά τα συνθήματά του: «Θάνατος στο Ισραήλ». Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάου, προσέφερε στο Ιράν την τεχνολογία νερού του Ισραήλ, αλλά την απέρριψαν. Το Ιράν, έδειξε εκ νέου, τις ιδεολογίες του με περηφάνια, προπαγάνδα, μίσος και φόνο, αντί για ειρήνη, συμφιλίωση και πρόοδο. Ενώ άλλες χώρες της Δυτικής και υποσαχάριας Αφρικής, έχουν επωφεληθεί από την εμπειρία του Ισραήλ στη διαχείριση των υδάτων, το Ιρανικό καθεστώς, σχεδιάζει ποιον άπιστο θα μπορούσε να δολοφονήσει στη συνέχεια και πόση καταστροφή ακόμη μπορεί να προκαλέσει.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι το Ιράν, όχι μόνο αρνήθηκε τη βοήθεια του Ισραήλ, αλλά εξαπέλυσε και κυβερνοεπίθεση κατά των περιοχών του Ισραήλ, στις οποίες στεγάζονται οι Οργανισμοί Νερού. Μία ανησυχητική πτυχή της επίθεσης είναι ότι οι «Ιρανοί χάκερς, χρησιμοποίησαν Αμερικανικούς διακομιστές για να ξεκινήσουν την επίθεσή τους».  Ευτυχώς, η επίθεση αποκρούστηκε. Το Ισραήλ, διαθέτει προηγμένο μηχανισμό ασφαλείας στον κυβερνοχώρο και εμποδίζει χιλιάδες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε καθημερινή βάση.

Οι Τζιχαντιστές, υποκινούνται από Ισλαμικό θρησκευτικό ζήλο και δεν έχουν όρια στο πόσο μακριά θα φτάσουν, προκειμένου να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους. Οι Δυτικοί, ιδιαίτερα οι Αριστεροί, δεν το καταλαβαίνουν αυτό.

Ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, το Ιράν βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στις Ισραηλινές εγκαταστάσεις των Οργανισμών Νερού τον περασμένο μήνα, παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες και το Fox News.

Το Υπουργείο Ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο συμβάν, ωστόσο ανώτερος αξιωματούχος ανέφερε, ότι η κυβέρνηση Τραμπ, δεσμεύθηκε να προστατεύσει την Αμερική και τους συμμάχους της από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Οι χάκερς λοιπόν, πριν από δύο εβδομάδες, προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο των λειτουργικών συστημάτων και να διακόψουν τις λειτουργίες των αντλιών νερού.

Οι διαχειριστές νερού και λυμάτων έλαβαν οδηγίες να ενεργήσουν άμεσα για να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, «με έμφαση στα λειτουργικά συστήματα και ιδιαίτερα στα συστήματα προσθήκης χλωρίου», ανέφερε ρεπορτάζ του Ynet.

Σε τοποθεσίες, στις οποίες δεν ήταν δυνατή η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης, ζητήθηκε από τους διαχειριστές να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποσύνδεσης των συστημάτων από το διαδίκτυο.

Το θετικό είναι, ότι δεν αναφέρθηκε καμία λειτουργική ζημιά και η Εθνική Αρχή Υδάτων εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση, λέγοντας ότι «το ζήτημα αντιμετωπίστηκε».

Πηγή: World Israel News

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Share to...