Η διόγκωση της Τουρκικής απειλής και οι ευθύνες του Ελλαδικού πολιτικού συστήματος

Date: 20/07/2020 Time: 21:30

Το συνυφασμένο, για τους δυτικούς τουρίστες, με τη χαλάρωση και τις ξένοιαστες διακοπές ελληνικό καλοκαίρι έχει αποδειχθεί διαχρονικά η οδυνηρή εποχή του έτους για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Μελανές ιστορικές επέτειοι με δυσμενείς συμβολισμούς για τον Ελληνισμό, όπως οι ακόλουθοι, δυναμώνουν το νόημα του ερωτήματος, πως ο ευφυέστερος λαός του κόσμου έχει πιαστεί τόσο πολύ κορόιδο σε τόσες επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις :

1. Η 15η Ιουλίου 1965. Η αχρείαστη συνταγματική όξυνση και ο συναφής εθνικός διχασμός, που άνοιξε το δρόμο για τη δικτατορία. Ο ευτελισμός του κοινοβουλευτισμού. ‘’Η λεγόμενη αποστασία’’.

2. Η 20η Ιουλίου 1974. Attila 1 στην Κύπρο = ενεργοποίηση της Βρετανικής αποικιοκρατικής ρήτρας της συνθήκης της Ζυρίχης, που προέβλεπε την αναγνώριση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους και του δικαιώματος της για μονομερή στρατιωτική επέμβαση στην μεγαλόνησο «αν διασαλεύετο η συνταγματική τάξη ή εάν ετίθετο εν κινδύνω η τουρκοκυπριακή κοινότης». Ο όρος αυτός της συνθήκης ανεξαρτησίας της Κύπρου έφερε την υπογραφή Κ. Καραμανλή ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος και Ευάγγελου Αβέρωφ ως Υπουργού Εξωτερικών. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ανατραπείς από το επιπόλαιο πραξικόπημα της χούντας Ιωαννίδη στην Αθήνα δια του άλλοτε αγωνιστή της ΕΟΚΑ Νικολάου Σαμψών, προσκάλεσε από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Τουρκία να ενεργοποιήσει την ως άνω ρήτρα επέμβασής της ως εγγυήτριας δύναμης για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξεως στο νησί. High organizer άλλως ύψιστος ενορχηστρωτής ο περιβόητος Henry Kissinger ο οποίος διαβεβαίωνε τον αφελή έως προδότη Ιωαννίδη ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επέμβει.

3. Η 24η Ιουλίου 1923 : Υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης που σήμανε την ταφόπλακα της Μεγάλης Ιδέας και την επισημοποίηση του ξεριζωμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Ο εμπνευστής της Μεγάλης Ιδέας Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος ελέγχεται για την ανεξήγητη απόφασή του να προκηρύξει απροσδόκητα πρόωρες εκλογές την 19-11-1919 έτσι ώστε να τις χάσει για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά η Δεξιά της εποχής, κλήθηκε να διαπραγματευτεί, με την διπλωματική δεινότητα που τον διέκρινε, τον ενταφιασμό της.

4. Η 24η Ιουλίου 1974 : Η Μεταπολίτευση. Η ανατροπή της προδοτικής χούντας Ιωαννίδη και η επαναφορά του παλαιότερου φαύλου και διεφθαρμένου κοινοβουλευτισμού με την μορφή του πολιτεύματος της «Προεδρευομένης» Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ο ευφυής λαός ορθώς πανηγύρισε την επαναφορά στην Δημοκρατία μόνο που δεν πρόσεξε μέσα στους πανηγυρισμούς του ότι αυτή θεμελιώθηκε πάνω στο αίμα του ακρωτηριασμένου Κυπριακού Ελληνισμού ///  Νομιμοποίηση του ένοχου για τον αιματηρό εμφύλιο σταλινικού ΚΚΕ και της ιδιόρρυθμης νεοελληνικής αναρχοαριστεράς  ///  Υπογραφή και εδώ Κ. Καραμανλής…..  

5. Η 15η Αυγούστου 1940 : Η κορύφωση του bullying της φασιστικής Ιταλίας του Mussolini δια της βυθίσεως του καταδρομικού Έλλη ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Είχε προηγηθεί κλιμάκωση των προκλήσεων των Ιταλών. Πάσα ομοιότητα με το τρέχον θέρος ελέγχεται ως τυχαία και συγκυριακή…. 

6. Η 20η Αυγούστου 1974 : Ο δεύτερος Attila 2. Εν μέσω διαπραγματεύσεων στη Γενεύη μεταξύ Κληρίδη και Denktas οι Τούρκοι προχώρησαν στην κατάληψη του 38% του νησιού χωρίς ουσιαστική ελλαδική συνδρομή στην Κύπρο. Προφανώς από την εποχή του Κίμωνα με τριήρεις η Κύπρος διάκειτο μακρύτερα της Ελλάδας με Phantom…..

7. Πλήθος εμπρησμών ελληνικών δασών και δύο (2) τουλάχιστον μεγάλων ολοκαυτωμάτων την τελευταία 20ετία μη οφειλομένων είτε σε οικοπεδοφάγους είτε σε αμελείς κτηνοτρόφους που έκαψαν ξερά χόρτα. Ιδέτε παλαιότερες δηλώσεις του Κεμαλικού πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Mesut Yilmaz που δημόσια απεκάλυψε το ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Αλλά να ήταν μόνο αυτές…..  

Σήμερα απειλείται σοβαρότερα από ποτέ άλλοτε, μετά το 1923, η ακεραιότητα του ελληνικού εθνικού κράτους από τον προαιώνιο εχθρό του γένους…

Βαρύτατες διαχρονικά οι ευθύνες του εγχώριου πολιτικού συστήματος, που καλλιέργησαν κακές συνήθειες, αντιλήψεις, χούγια και νοοτροπίες στο εκλογικό σώμα με το οποίο βρίσκεται σε διαρκή εμπορική συναλλαγή τα τελευταία 45 χρόνια.

Γενική χαλάρωση των πάντων στο όνομα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας  – εγκατάλειψη της παραγωγικής βάσης της οικονομίας – αποβιομηχάνιση – διόγκωση του δημόσιου τομέα για την απόκτηση ψηφοθηρικής πελατείας – υπερδανεισμός του δημοσίου για τη συντήρηση του τεράστιου στρατού δημοσίων υπαλλήλων – εμπέδωση της λογικής της ήσσονος προσπάθειας – βόλεμα – ρουσφέτι – μπαχτσίσι – φακελάκι – διάλυση της οικογένειας – διάλυση των παραδοσιακών αξιών της ελληνικής κοινωνίας – υπογεννητικότητα – brain drain – συστηματική αντικατάσταση πληθυσμού δια της αποχωρήσεως ικανών Ελλήνων προκειμένου να στελεχώσουν τις οικονομίες ισχυρών κρατών με ταυτόχρονη έλευση όλης της κουρελαρίας από κάθε μέρος της γης – εκλογή των διοικούντων με ταπεινά κριτήρια αξιολόγησης / εμπορίου ψήφου (νοθείες, διορισμοί, συναλλαγές, διαφθορά, διαπλοκή) – κοινωνία της υποκρισίας και του φαίνεσθαι αντί κοινωνίας αυθεντικής και του είναι.

Στον αντίποδα η τουρκική πολιτική, στρατιωτική και οικονομική elite κινούμενη με φθόνο αλλά και με μεθοδικότητα, διάβαζε τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας και μέσα σε μια 20ετία μας ξεπέρασε σε όλους τους τομείς και σήμερα διεκδικεί παγκόσμια ισχυρή θέση έτσι ώστε να μας βλέπει σαν έναν αδύναμο και φοβισμένο γείτονα – δορυφόρο.

Δεν έχει κανείς ευθύνες για αυτή την εξέλιξη;

Θα μπορέσει να σταθεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα την μεθαύριο μιας πολεμικής εξέλιξης με πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις στη χώρα και στον Ελληνισμό;

Ένα πολιτικό σύστημα που αναπαράγεται επί μισό σχεδόν αιώνα με τις ίδιες και τις ίδιες διαδικασίες και με τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, με αναξιοκρατία, με οικογενειοκρατία, με εκλογικές νοθείες, με διαπλοκή με τα μεγάλα συμφέροντα, με εξάρτηση από ξένες πρεσβείες, με ένταξη στο pay roll μεγάλων οικονομικών παραγόντων, με ανθρώπους που βγαίνουν μέσα από τις σκοτεινές διαδικασίες του αριστερού κομματικού σωλήνα ή με λαοπλάνους και ψεύτες που υπόσχονται σκισίματα μνημονίων και μετά σπεύδουν να τα υπογράψουν με το τσουβάλι ή που εξαπατούν τηλεθεατές καταναλωτές με τηλεοπτικά ψεύδη…….

Είναι φανερό ότι είμαστε σε ένα κομβικό σημείο για την ιστορία της χώρας.

Με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα της στιγμής δύο δρόμοι υπάρχουν…

1. Ή το εγχώριο πολιτικό σύστημα θα ενδώσει στο bullying του Σουλτάνου παραχωρώντας εθνικό χώρο μέσα από στημένες διαπραγματεύσεις και πιθανότατα με κάποιο χρυσό χάπι για να πιπιλίσει το εκλογικό σώμα.

2. Ή θα συρθεί σε σύρραξη με απρόβλεπτες τις εξελίξεις και με δεδομένο ότι κανείς ξένος δεν θα προστρέξει για ουσιαστική στρατιωτική ανάμιξη στην όποια εμπλοκή η οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα σταματήσει από μόνη της ή με ένα τηλεφώνημα όταν γενικευτεί η σύρραξη. Άλλος ένας επιπόλαιος εφησυχαστικός μύθος του ταϊσμένου με ψέματα εκλογικού σώματος.

Έλληνες, Ελληνίδες της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της απανταχού διασποράς …

1. Ας οργανωθούμε ασκώντας πιέσεις με συλλαλητήρια και κάθε άλλο μέσο στις πρεσβείες και τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Γερμανίας που σφυρίζουν κλέφτικα μπροστά στις απειλές του ανεξέλεγκτου  Σουλτάνου κατά του Ελληνισμού !!  Να ενημερώσουμε τις κοινωνίες τους !! Να τους αναστατώσουμε!! Να τους ξυπνήσουμε !! 

2. Να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία και να σφυρηλατήσουμε κουλτούρα εθνικής ενότητας στις κρίσιμες αυτές στιγμές!! 

3. Να ευχηθούμε οι διπλωματικοί χειρισμοί της κυβέρνησης αυτής, που είναι σαφώς ποιοτικότερη από κάθε άποψη από την άθλια προηγούμενη, που πούλησε την ελληνικότητα της Μακεδονίας για να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ζήτημα, να στεφθεί με πλήρη επιτυχία!!

Διαφορετικά το σημερινό ανεπαρκές και σε μεγάλο βαθμό ένοχο και εξαρτημένο εγχώριο πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος όπως ακριβώς κατέρρευσε η χούντα το 1974 για τον ίδιο λόγο : απώλεια εθνικού χώρου και βαριά εθνική ήττα.

Η Ελλάδα που αξίζουμε δεν εκφράζεται από τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, παρά την ύπαρξη μεμονωμένων φωτεινών εξαιρέσεων, που δεν αρκούν από μόνες τους για να προσδώσουν ποιότητα στο πολιτικό σύστημα.

Ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί εθνική ήττα προκειμένου να αφυπνισθούμε και να δρομολογήσουμε τις αναγκαίες πολιτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες τόσο για την οικονομική ενδυνάμωση της χώρας όσο και για την ποιότητα της δημοκρατίας της. 

Οι καιροί ου μενετοί….

Κυριάκος Φ. Χουσέας

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

housseas@otenet.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Share to...