Βέλη Πομπέο κατά των Ευρωπαίων που δεν στήριξαν το αίτημα των ΗΠΑ για επαναφορά κυρώσεων στο Ιράν

Date: 21/09/2020 Time: 12:21

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε, την Κυριακή (20/09), τις ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν υποστήριξαν τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για αποκατάσταση των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών κατά του Ιράν. 

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, είπε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επαναφέρουν μονομερώς τις διεθνείς κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Ως εκ τούτου, ο κ. Πομπέο, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο FOX, είπε:

«Οι Ευρωπαίοι δεν μας έχουν υποστηρίξει σε αυτό. Ξέρουν ότι έχουμε δίκιο. Μας λένε ιδιωτικά ότι δεν θέλουμε να επιστρέψουν οι πωλήσεις όπλων, αλλά δεν έχουν σηκώσει το δάχτυλο. Δεν έχουν κάνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Δεν έχουν καμία επιλογή, καμία εναλλακτική λύση σε αυτό που κάναμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ελπίζω να συνταχθούν μαζί μας, ελπίζω να έρθουν με το σωστό μέρος».

Ακόμα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φάνηκε επικριτικός ως προς τις ευρωπαϊκές χώρες επειδή έχουν παραμείνει μέρος του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA), γνωστό και ως πυρηνική συμφωνία του Ιράν, από την οποία οι ΗΠΑ αποχώρησαν το 2018.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πομπέο τόνισε:

«Είναι ακόμα δεσμευμένοι σε αυτήν την ανόητη πυρηνική συμφωνία που υπεγράφη πριν από πέντε χρόνια. Ελπίζω ότι θα καταλάβουν ότι εάν θέλουν πραγματικά να ηγηθούν, εάν θέλουν να γίνουν μέρος ενός παγκόσμιου συνασπισμού για τη μείωση του κινδύνου στη Μέση Ανατολή, τότε πρέπει να ενωθούν μαζί μας. Χρειαζόμαστε αυτή την επαναφορά των κυρώσεων».

Πηγή: sputniknews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Share to...