Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ: Το Πακιστάν εξακολουθεί να αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για Τζιχαντιστές τρομοκράτες

Date: 27/06/2020 Time: 21:15

Το Πακιστάν εξακολουθεί να αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για τις περιφερειακές τρομοκρατικές ομάδες και επιτρέπει στις Lashkar-e-Tayyiba και Jaish-e-Mohammed, να επιχειρούν στα εδάφη του, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες.  

Το Aμερικανικό κατηγορητήριο για το ιστορικό του Πρωθυπουργού Imran Khan στην καταπολέμηση των τρομοκρατών, έρχεται στο πλαίσιο της θρασύτατης στήριξης του Ισλαμαμπάντ στους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με δυνάμεις ασφαλείας στο Τζαμού και Κασμίρ. Το γραφείο Εξωτερικών του Πακιστάν, τους θεωρεί «αθώους».

Η έκθεση του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία θεωρεί πλέον το Πακιστάν ως μία από τις χώρες που παρέχουν ασφαλή λιμάνια στους τρομοκράτες, είναι απίθανο να έχει καλά αποτελέσματα για το Ισλαμαμπάντ, το οποίο είναι αντιμέτωπο με την αναθεώρηση της Δύναμης Οικονομικής Δράσης κατά της Τρομοκρατίας (FATF), τον Οκτώβριο. Το Ισλαμαμπάντ, έλαβε τετράμηνη παράταση μετά την αναβολή της προγραμματισμένης αναθεώρησης του Πακιστάν από το FATF λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μία Γερμανική έκθεση, καταγράφει τις επιδόσεις του Πακιστάν όσον αφορά στη διάδοση των πυρηνικών όπλων

Το Πακιστάν, μαζί με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία, προσπαθούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα υλικά και την τεχνογνωσία για τα πυρηνικά όπλα, μέσω των προσπαθειών παράνομης προμήθειας στη Γερμανία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος για το Γερμανικό κράτος της Baden – Wurttemberg.

Η έκθεση αναφέρει, ότι το Πακιστάν λειτουργούσε για πολλά χρόνια ένα εκτεταμένο στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα και πρόγραμμα μεταφοράς κεφαλών. «Αυτό, στρέφεται κυρίως εναντίον του “αντιπάλου”, της Ινδίας, η οποία κατέχει επίσης πυρηνικά όπλα», αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: Hindustan Times

Follow us on twitter
Join our Facebook page