Ο Elon Musk αμφισβητεί την ακρίβεια των αποτελεσμάτων των τεστ για τον COVID-19. Γελοίες οι μετρήσεις

Date: 30/06/2020 Time: 13:20

Ο Elon Musk είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του σχετικά με την ακρίβεια των τεστ για τον COVID-19, λέγοντας ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν θετικοί, θα πρέπει να επανελέγχονται.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, έχει επανειλημμένα υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της πανδημίας και εξέφρασε τη δυσφορία του, ακόμη και τη διαφωνία του, με τις κατευθυντήριες γραμμές κοινωνικής απομόνωσης και τις εντολές για αυτοπεριορισμό στο σπίτι.

«Υπάρχει ένας γελοίος αριθμός ψευδώς θετικών τεστ, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και κατά 50%», έγραψε ο Musk στο Τουίτερ. «Τα ψευδώς θετικά, κλιμακώνονται γραμμικά με (τον αριθμό) των τεστ».

5

Δεν ήταν σαφές σε ποια δεδομένα αναφερόταν ο Musk, αν και το CDC προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι οι εξετάσεις αντισωμάτων, οι οποίες καθορίζουν εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί με COVID-19 στο παρελθόν, μπορεί να είναι λάθος τις μισές φορές. Το σίγουρο είναι, ότι δεν υπάρχει τεστ ακριβείας 100%.

Το CDC ενθάρρυνε τους επαγγελματίες των εργαστηρίων, να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν την πιθανότητα ψευδών θετικών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πραγματοποίησης μίας  δεύτερης δοκιμής, σε άτομα που έχουν βγει θετικά στον κορωνοϊό.

Ο Musk, ανέφερε επίσης στο Τουίτερ, ότι τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα, ευθύνονται εν μέρει για τη «φθίνουσα» πορεία του αριθμού των νοσηλειών και το ποσοστό θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δε διευκρίνισε σε ποιες Πολιτείες αναφερόταν, καθώς η κατάσταση ήταν διαφορετική σε σχέση με τη χαλάρωση των περιορισμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Elon Musk έχει υποβαθμίσει την ιογενή φύση της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας στην αρχή της πανδημίας, ότι «ο πανικός του κορονωϊού είναι χαζός».

Πηγή: Sputnik

Το The Flag Report δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page