Ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές. Σε πολιτική εξέταση προστάτη στέλνουν τον Τσίπρα

Date: 17/07/2020 Time: 19:15

ΤΖΩΡΑΣ 5 Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Δύο πολιτικά πρόσωπα είχα προειδοποιήσει για το τέλος που θα έχουν, εάν δεν αλλάξουν πορεία. Το ένα, ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όπου σε δημόσια παρέμβασή μου πριν από τις Ευρωεκλογές, τον είχα καλέσει να ανοίξει το κόμμα του και να το εκδημοκρατίσει, πριν είναι πολύ αργά. Δεν με άκουσε και τώρα, είναι στα πολιτικά αζήτητα και περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου, που λογικά, θα τον αποτελειώσει.

Το άλλο, ήταν ο Αλέξης Τσιπρας, τον οποίο προειδοποίησα πολλές φορες να μην προχωρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι θα βρεθεί ο τρόπος να το πληρώσει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τον είχα προειδοποιήσει να μην μπλέκει σε γεωπολιτικά παιχνίδια, όπως η Συμφωνία για τα Σκόπια, που είναι μεγαλύτερα από το μπόι του και τις γνώσεις του. Δεν με άκουσε και τώρα, μπαίνει στο ποινικό κάδρο μαζί με τον Παπαγγελόπουλο, όπου θα κληθεί ως μάρτυρας ή ως κατηγορούμενος στην αίθουσα του ειδικού δικαστηρίου.

Κοιτάξτε, αγαπητοί φίλοι. Υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις, μην έχετε καμία αμφιβολία. Μην έχετε αμφιβολία επίσης, ότι το πολιτικό προσωπικό, τα έχει αρπάξει και μάλιστα, χοντρά. Όμως, η υπόθεση Νοβάρτις, χρησιμοποιήθηκε από τον Παπαγγελόπουλο και τον Τσίπρα, ως μέσω πολιτικού εκβιασμού στη ΝΔ, για να μην υποδαυλίζει ή στηρίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για το Σκοπιανό. Εκεί, έχασε το ηθικό πλεονέκτημά της, η όλη ιστορία. Κατέστρεψαν μία υπόθεση, με μεγάλη πολιτική σημασία, για να μπορέσει ο Κοτζιάς να ξεπληρώσει πολιτικά γραμμάτια στη Γερμανία. Πούλησαν τη Μακεδονία, για να επιτρέψει η φράου Μέρκελ στον Τσίπρα, να δώσει έξτρα συντάξεις τον Ιούνιο!

Τώρα, τους γυρίζει μπούμερανγκ, διότι το ίδιο πρόσωπο που ασχολήθηκε με την Νοβάρτις, είναι η αιτία, που ο Τσίπρας μαζί με το Βαξεβάνη και την αυτού εξοχότητα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, θα περάσουν μοναδικές στιγμές ευεξίας στο «ιατρείο» του ειδικού δικαστηρίου, υποκείμενοι σε πολιτική εξέταση προστάτη.

Καλά τους κάνουν, κατά την ταπεινή μου άποψη. Τα δακρυγόνα και οι ύβρεις που εξαπέλυσαν εναντίον του κόσμου, τώρα, θα τους μπουν εκεί που δε φτάνει το φως του ήλιου με πολιτικο-δικανικό τρόπο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται, αμφότεροι, αντιμέτωποι με την κρίση των δικαστών. Ας πρόσεχαν… Δε θα κλάψουμε για κανέναν τους.

Παρόλο που η ΝΔ, είναι ένα υβρίδιο της νεο-αριστεράς του συστήματος Κλίντον – Μέρκελ και ακολουθεί ακριβώς τις ίδιες εθνομηδενιστές επιλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, η παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τσίπρα και Βαξεβάνη στο ειδικό δικαστήριο, δείχνει, ότι κάποιοι εξωχώριοι παίκτες, έχουν αποφασίσει ότι η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό παιχνίδι, έχει τελειώσει. Νομίζω, ότι και ο Τσίπρας έχει αποδεχθεί την νέα κατάσταση και γι’ αυτό, μοιρολατρικά, δείχνει στους δικούς του, ότι απολαμβάνει τις διακοπές του, μετά από μία «απαιτητική» χρονιά, ως… έφηβος πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, στα Κουφονήσια, την ώρα που έχει πάρει φωτιά το κόμμα του και ο εκδοτικός χώρος που τον στηρίζει. Επιστροφή στο 3%, με το Coppertone για συντροφιά. Αυτό τους λέει ο Αλέξης, αλλά δε θέλουν να το αποδεχθούν.

Θεωρώ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πάει σε εκλογές, πριν από τις Αμερικανικές, για σπρώξει τις ριζικές πολιτικές μεταβολές που θα πρέπει να συντελεστούν μέσα στη χώρα. Τόσο ευνοϊκή συγκυρία, δεν πρόκειται να του δοθεί στο μέλλον. Θα πάει σε εκλογές, για να δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους αντιπάλους του, να δημιουργήσουν νέα πολιτικά σχήματα που θα αντικαταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το σύστημα να ισορροπήσει σε μία νέα κατάσταση ψευδοδημοκρατίας και η κοινωνική βάση της κεντροαριστεράς, που θα θέλει να αντιδράσει στη νέα φρικτή οικονομική πραγματικότητα που έρχεται ταχέως, να εγκολπωθεί και να χειραγωγηθεί από ένα νέο πολιτικό φορέα. Η συνάντηση Βαρδή Βαρδινογιάννη με τον Τσίπρα, την οποία ο επιχειρηματίας διέψευσε με εξώδικο, αλλά όχι ο Τσίπρας, ίσως τελικά να έχει γίνει, όπως δείχνουν οι πολιτικές εξελίξεις και η απόφαση για το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι κοινή συναινέσει, μεταξύ των δύο ανδρών.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι χωρίς διεθνείς συμμάχους, χωρίς κοινωνική βάση, χωρίς εναλλακτική πολιτική πρόταση, διωκόμενο ποινικά, χωρίς οικονομικούς πόρους , με την Αριστερά, διεθνώς, να χάνει ιδεολογικό έδαφος και να είναι επανδρωμένο με πολιτικά στελέχη, δημοσιογράφους και εκδότες, που έχουν IQ ραδικιού. Το παρελθόν που μας προϊδεάζει για το μέλλον, μας έχει δείξει, ότι μόνο εάν είσαι αφόρητα αγράμματος και τραγικά ηλίθιος, δίνεις σε Βαρουφάκη και Κοτζιά, υπουργεία και εξουσία για να σου κάνουν διαπραγμάτευση, οπότε να μην περιμένουν οι αγνοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα τους, θα αποκτήσει ξαφνικά, υπερφυσικές πολιτικές, πνευματικές και γνωσιολογικές δυνάμεις, για να να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη.

Το τελευταίο πράγμα που παίρνει την Αξιωματική Αντιπολίτευση να κάνει, είναι πολιτικές «μαγκιές» και αυτό το γεγονός, το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, που θα εκμεταλλευτεί μέχρι τελευταίας σταγόνας, τη βενζίνη στη μηχανή της, για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τους αντιπάλους της.

Καλώς ή κακώς, το κόμμα του Νίκου Καρανίκα και της Έλενας Ακρίτα, αφού έκανε τον κύκλο του, επιστρέφει στη φυσική του πολιτική θέση. Εκεί, που το θέλουν Σαμαράς και Μητσοτάκης. Στη χωματερή της ιστορίας και στο κοινωνικό περιθώριο.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares