Νεοφασισμός

Date: 08/08/2020 Time: 10:55

Της Δρ. Ελένης Παπαδοπούλου

Ο νεοφασισμός είναι η πολιτική τάση που γεννήθηκε με το δήθεν αντιφασιστικό κίνημα, τους δήθεν αντιρατσιστές και όλους αυτούς οι οποίοι ξαφνικά ανακάλυψαν έναν εχθρό που βάφτισαν φασίστα, για να αιτιολογήσουν τη θλιβερή τους ύπαρξη και ιδεολογία.

Για να φανεί δε ότι το κίνημα αυτό αγωνίζεται ενάντια σε μεγάλες «φασιστικές» δυνάμεις, βάφτισαν φασίστες και ρατσιστές όλο τον κόσμο που διαμαρτυρόταν για τα γκέτο που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα αρχικά και μετά στην υπόλοιπη χώρα.

Τη ρητορική αυτή, που κατακλύζει τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία τον δημόσιο λόγο, δεν υιοθετούν μόνο περιθωριακές ομάδες. Την έχουν υιοθετήσει και οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των άλλων, ποτέ των γηγενών, οι σοσιαλιστές, οι κεντρώοι, κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται ως φιλελεύθεροι. Τη ρητορική αυτή την ακούσαμε από τον κ. Καμίνη και διάφορους δημοτικούς συμβούλους του, την έχει κάνει καραμέλα ο ΣΥΡΙΖΑ, οπαδοί της Ν.Δ. επίσης βλέπουν φαντάσματα ρατσισμού και φασισμού στην ελληνική κοινωνία.

Για τους νεοφασίστες η ελληνική κοινωνία είναι κατά βάση ρατσιστική, γιατί φρίττει στην ιδέα ότι θα συμβιώσει με το Ισλάμ, γιατί αγανακτεί που ολόκληρες περιοχές γίνονται Ισλαμαμπάντ, γιατί περιγράφει μια ζοφερή πραγματικότητα. Είναι και φασιστική γιατί ζητά, αν είναι δυνατόν, να ζήσει στην Ελλάδα που ήξερε και όχι στην κατ’ όνομα Ελλάδα που θυμίζει Ασία και Αφρική, όπου ο Ελληνας είναι μειονότητα μέσα στην ίδια του τη χώρα.

Αυτές οι «προοδευτικές αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές» δυνάμεις εδώ και χρόνια είναι οι εκφραστές του νεοφασισμού. Με τραμπουκισμούς, συκοφαντίες και δολοφονίες χαρακτήρων, προπαγάνδα, με πόλεμο κατά κάθε φωνής λογικής, με διαστρέβλωση της αλήθειας, με διαπλοκή, επιβάλλουν τις πολιτικές τους. Πολιτικές που αγνοούν πάντα τον Ελληνα πολίτη, τον οποίον, είναι πασιφανές πλέον, θεωρούν κατώτερο είδος στη χώρα αυτή, ανάξιο λόγου και προσοχής.

Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στην κοινωνία μας είναι αυτός των νεοφασιστών κατά των Ελλήνων. Γι’ αυτούς ο Ελληνας δεν έχει καν δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί η επίσης απαράδεκτη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης.

Οι νεοφασίστες θεωρούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να συκοφαντούν και να φιμώνουν όποιον διαφωνεί με τις ιδεοληψίες τους, με τις άκρως αντιεπιστημονικές θέσεις τους, με τις επικίνδυνες και πολλές φορές και βίαιες πρακτικές τους. Οι νεοφασίστες των άκρων, της Αριστεράς, του Κέντρου και μίας δήθεν φιλελεύθερης Δεξιάς, προερχόμενης κυρίως από τον Ρήγα, πιστεύουν ότι ο κόσμος που διαφωνεί με τις διεθνιστικές και ανθελληνικές θεωρίες τους δεν δικαιούται διά να ομιλεί. Και αν ομιλήσει, αυτοί, ως καλοί νεοφασίστες, οφείλουν να τον εμποδίσουν να ακουστεί και φυσικά οφείλουν να τον τιμωρήσουν ποικιλοτρόπως. Αυτοί πολεμάνε την αλήθεια, εμείς όμως πολεμάμε τον φασισμό τους.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares