Μενουμεασφαλίτες και φατσόπανα

Date: 12/09/2020 Time: 15:48

ΤΖΩΡΑΣ 2 Δημήτρης Τζώρας, Πολιτικός Αναλυτής

Οι Μενουμεασφαλίτες, είναι νέο και συνάμα τόσο παλιό είδος, Χίτικης δημοσιογραφίας, που ανθεί στο δημόσιο λόγο. Ασπόνδυλοι κατά φύση και αχυράνθρωποι κατ’ επιλογή, με μικρόφωνα και γραφίδες, ταγμένοι στην επιβολή του φατσόπανου, σε κάθε άνθρωπο που ζει και αναπνέει. Ακόμα και στα μικρά παιδιά. Να μάθουν από μωρά, ότι ο φατσοπανισμός, είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής δημοσιογραφίας και του Πολιτικού καθεστώτος που την ταΐζει.

Ένας μεγαλοδημοσιογράφος, αποκάλεσε μαλάκες, όσους συμπολίτες μας δε φοράνε το φατσόπανο. Ο δε άλλος μεγαλοδημοσιογράφος, μυξοκλαίγεται δεξιά και αριστερά, γιατί δεν πήρε χρήματα και αυτός από τον Πέτσα, για να επιβάλλει το φατσόπανο, διότι, όπως μας γνωστοποιεί το site του, είναι και ακροδεξιό να μην καλύπτεις οπές του σώματός σου με ένα πανί.

Το φατσόπανο, προστατεύει, σου λέει με αυστηρό ύφος, ο Μενουμεασφαλίτης του διαδικτύου. Σε προστατεύει από τον κορωνοϊό, μ@λ@κ@! Ψεκασμένε! Ακροδεξιέ! Αντιδραστικέ! Εμείς, που προστατεύουμε τις οπές μας από τα σταγονίδια, είμαστε ηλίθιοι; Και εάν μας μπει το λάθος (πολιτικό) σταγονίδιο, τι κάνουμε τότε;;; Σου λέει καμαρωτός – καμαρωτός, με το φατσόπανο στη μούρη, ο Μενουμεασφαλίτης.

Φατσόπανα παντού, αδέλφια. Με ζωγραφιές, χωρίς ζωγραφιές, με σύμβολα και χωρίς σύμβολα, χιουμοριστικά ή ανατριχιαστικά, με κοινωνικά μηνύματα ή χωρίς, μία ατελείωτη παρέλαση, φατσοπανοφόρων.

Να μετατραπεί ετσιθελικά και καλοαμοιβόμενα το ανθρώπινο όργανο παραγωγής λόγου, άρα σκέψης και κριτικής, σε απλή οπή, που χρήζει καλύμματος. Ο άνθρωπος – καρνάβαλος! Να αντικατασταθεί το πρόσωπο από το πανί. Να αντικατασταθεί ο πολίτης, από τον κλόουν που βάφει το πρόσωπό του σε κάθε παράσταση. Είσαι θλιμμένος; Θα φοράς και την ανάλογη μάσκα, που θα δείχνει τα συναισθήματά σου, Είσαι χαρούμενος; Το ίδιο. Άμα θες κάτι ακόμα πιο εκφραστικό να δείξεις τριγύρω σου, μπορείς να ανεβάζεις emoji στο Facebook!  

Εάν δεν το κάνεις, τότε, θα αναλαμβάνει ο Μενουμεασφαλίτης της γειτονιάς σου, να σε συνετίσει. Εάν δεν το καταφέρει εκείνος, θα αναλαμβάνει ο Μενουμεασφαλίτης της λίστας Πέτσα και ο wannabe Μενουασφαλίτης Πέτσα. Τα νέα μπλόκα της Κοκκινιάς και της Καισαριανής, βρίσκονται στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ. Αρκεί, να ανοίξει κάποιος τα μάτια του για να τα δει.

Να βγάζει κάθε μέρα η Ένωση ημερησίων Μενουμεασφαλιτών και φατσόπανων, Αθηνών και Πειραιώς, δελτίο κρουσμάτων, λες και ο Εμπόλα, έχει χτυπήσει τη χώρα.

Αντικαταστάθηκε το μαυροκόκκινο περιβραχιόνιο από την μάσκα. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με κοκκινόμαυρα περιβραχιόνια, που μπαίνουν στο στόμα και όχι στο μπράτσο. Κορωνο-σβαστικίτες! Δάσκαλοι και «δάσκαλοι», επιτηρητητές στα σχολεία, του σύννομου φατσοπανισμού.

Η Άρια φυλή των υγιών! Οι υπερβόρειοι, του αντισταγονιδιακού αγώνα! Η Θούλη, των υγειονομικά, υπεύθυνων πολιτών! Τα τάγματα υγειονομικής ασφάλειας των αποστειρωμένων.

Εμείς, στο ίδιο έργο θεατές. Ένοχοι από κούνια. Στα ανοιχτά του κόσμου τα καμιόνια. Με τον εισαγγελέα, έτοιμο να παρέμβει, σε όποιον τολμήσει να αρθρώσει λόγο «έξω» από την μάσκα. Δωσίλογοι, καταδότες και διώκτες. Θεσμικοί, Μενουμεασφαλίτες!

Λέει ο Μάνος Ελευθερίου στα «Μαλαματένια λόγια»:

“Με δέσαν στα στενά και στους κανόνες και ξημερώματα Παρασκευή

τοξότες, φάλαγγες και λεγεώνες, με πήραν και με βάλαν σε κλουβί

και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες, παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί.

Ζητούσα τα μεγάλα τα κυνήγια κι όπως δεν ήμουν μάγκας και νταής,

περνούσα τα δικά σου δικαστήρια, αφού στον Άδη μέσα θα με βρεις,

να με δικάσεις πάλι με μαρτύρια και σαν κακούργο να με τιμωρείς.”

Ελπίζω, οι Μενουμεασφαλίτες και τα φατσόπανα, να κατάλαβαν τι θέλει να πει ο ποιητής, διότι αυτή τη φορά, δε θα τους το κάνει ο κόσμος φραγκοδίφραγκα, από χαλκό φτιαγμένα, για να το καταλάβουν, αλλά από μολύβι…

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares