Καταρρέει δημοσκοπικά η… Εύα Μπράουν της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Date: 13/09/2020 Time: 21:51

Όταν έχεις αποφασίσει να είσαι η πολιτική συμβία της Σχολής της Φρανκφούρτης, όταν έχεις αποφασίσει να συμπορευτείς με τον Άξονα του κακού Μέρκελ – Κλίντον, τότε θα εισπράξεις και την απαξίωση του κόσμου.

Όταν κατά το πρώτο ξέσπασμα της επιδημίας σε ένοιαζε μόνο, εάν θα κλείσουν οι Εκκλησίες, όταν αγκαλιάζεις όλο το κοινωνικό περιθώριο, όταν ανακυκλώνεις τον πολιτικό κατιμά και προσπαθείς να τον παρουσιάσεις ως «ανασχηματισμό», επειδή όλοι σου γυρίζουν την πλάτη, όταν επιμένεις στις αποτυχημένες πολιτικές των ανοιχτών συνόρων και του αποικισμού της χώρας από Μουσουλμάνους μετανάστες, σε περιμένει ο εκλογικός κατήφορος.

Όταν δεν έχεις το θάρρος, ως άνθρωπος και ως πολιτικός, να παραδεχθείς δημόσια, τα εγκλήματα που διέπραξες στην τετραετή διακυβέρνησή σου, όταν με το στανιό ασκείς αντιπολίτευση, τότε είναι η ώρα, να πας σπίτι σου και να μην καταστρέψεις περισσότερο τον πολιτικό χώρο που σε ανέδειξε.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι, ότι τα πραγματικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ πιο κάτω απ’ αυτά που έχει καταγράψει η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Απλά, το σύστημα, επιμένει να διατηρεί ζωντανή, τεχνητά, την Αριστερά και τη χρεοκοπημένη ιδεολογία της, επειδή το πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα της χώρας, συγκροτείται από Μαρξιστές, Διεθνιστές, Τροτσκιστές και ημι-Δεξιούς.

Εάν εμφάνιζαν τα πραγματικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, θα ούρλιαζε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για χαλκευμένες δημοσκοπήσεις και θα έπαιρνε πάλι τηλέφωνο για να κλαφτεί σε κάποιον δημοσκόπο, όπως έκανε παραμονές των Εθνικών Εκλογών του 2019.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»: Αλώβητη, με σταθερό το προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στις 20 ποσοστιαίες μονάδες και με θετική αξιολόγηση από την πλειοψηφία των πολιτών για τις πολιτικές της στα κυριότερα μέτωπα (κορωνοϊός, Ελληνοτουρκικά, οικονομία), εξακολουθεί να είναι η κυβέρνηση, μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας και εν όψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, όπως φαίνεται. Περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες (62,5%) εμπιστεύονται τους χειρισμούς της κυβέρνησης συνολικά, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στην πρόθεση ψήφου (σταθερά στο 40% η Ν.Δ.) όσο και στην απήχηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη (με θετική γνώμη σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες – 63,6%).

πρόθεση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc και την οποία δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η Ν.Δ. διατηρεί την πολιτική της υπεροχή και εξαιτίας της ανυπαρξίας ουσιαστικά αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει διαρκώς έδαφος, απογοητεύοντας τους πολίτες.

Ο προβληματισμός για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει και από ένα ακόμη εύρημα αυτής της έρευνας: όλο και λιγότεροι (τώρα μόλις το 11%) πιστεύουν ότι με δική του κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα!

Η δημοσκόπηση της Marc επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητα της πολιτικής επιρροής της Ν.Δ. στα επίπεδα του 40%. Γύρω από αυτό το ποσοστό κινείται σταθερά από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, με μικρές αυξομειώσεις (38,3% τον Φεβρουάριο του 2020 το χαμηλότερο, 43,6% τον περασμένο Απρίλιο το υψηλότερο ποσοστό). Με το 40,1% που καταγράφει τώρα διατηρεί μία από τις μεγαλύτερες διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο 14μηνο. Και αυτό γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%, στο 19,85%, με τη μεταξύ τους διαφορά στις 20,3 μονάδες! Από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ήταν στο 25,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει διαρκώς μείωση των δυνάμεών του.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι όλο και πιο καθαρά τρίτο κόμμα στις έρευνες της Marc, καθώς αυξάνει τη διαφορά του από το ΚΚΕ. Πλέον είναι στο 6,4%, από το 5,7% τον Ιούλιο. Το ΚΚΕ είναι στο 5,1% από 5%, η Ελληνική Λύση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου πιέζεται στο 3% (από 3,4%), μάλλον αδύναμη να κάνει ζημιά από τα δεξιά στη Ν.Δ., ενώ το ΜέΡΑ25 του κ. Γιάνη Βαρουφάκη περιορίζεται στο 1,5%, από το 1,9%, που κατέγραφε τον Ιούλιο.

Δεκατέσσερις μήνες μετά τις εκλογές η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν δείχνει το παραμικρό σημάδι ανάκαμψης από τη μεγάλη εκλογική ήττα, αλλά μοιάζει ολοένα πιο προβληματική. Ουσιαστικά, αντί να φθείρεται η κυβέρνηση, υπάρχει το φαινόμενο να φθείρεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι δοκιμασίες για τη χώρα είναι τεράστιες και οι προκλήσεις για την κυβέρνηση ιδιαίτερα δύσκολες. Το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου (μόλις στο 19,8%) είναι προφανώς η κορυφή του παγόβουνου.

The Flag Report

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares