Ιταλία: Ο Σαλβίνι κατηγορεί την Κυβέρνηση για την λαθρομετανάστευση: «Αυτή η Κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη χώρα»

Date: 30/07/2020 Time: 19:55

Ο γερουσιαστής Mατέο Σαλβίνι, επικρίνει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού του Πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, σημειώνοντας την πρόσφατη αύξηση των λαθρομεταναστών και τους κινδύνους ενός νέου ξεσπάσματος του Κινεζικού κορωνοϊού.

Ο ηγέτης της Λέγκας διαπίστωσε, ότι οι αφίξεις έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, με τους παράνομους μετανάστες να εντοπίζονται ακόμα και κοντά στα ύδατα της Μάλτας, ενώ η Λαμπεντούζα καταρρέει και εκατοντάδες μετανάστες εγκαταλείπουν τα κέντρα υποδοχής, με τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Il Giornale, περίπου 180 μετανάστες εγκατέλειψαν ένα κέντρο υποδοχής στη Σικελική κοινότητα της Καλτανισέττα, με την αστυνομία να καταφέρνει αργότερα να πιάσει 120 δραπέτες.

«Αυτή η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την Ιταλία», προειδοποίησε ο Σαλβίνι.

Το νησί της Λαμπεντούζα, το τμήμα της Ιταλίας που βρίσκεται πλησιέστερα στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, έχει πλημμυρίσει με νέες αφίξεις μεταναστών τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ένα σκάφος μεταναστών φτάνει σχεδόν κάθε μία ώρα κατά μέσο όρο και το κέντρο υποδοχής τους στο νησί, είναι υπερπλήρες.

Ο Δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Toto Martello δήλωσε: «η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Αν η κυβέρνηση δεν το κάνει, θα κηρύξω εγώ κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο Σαλβίνι απάντησε στις δηλώσεις του Martello λέγοντας, ότι ο Δήμαρχος της Λαμπεντούζα χύνει «κροκοδείλια δάκρυα».

«Υπερασπιζόμαστε τους ψαράδες, τους επιχειρηματίες και τους εργάτες της Λαμπεντούζα, που έχουν κουραστεί από αυτή την πρωτοφανή εισβολή, την οποία είχαμε σταματήσει πέρυσι», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Πέρυσι, ο Σαλβίνι, ήταν Υπουργός Εσωτερικών και οι αφίξεις λαθρομεταναστών είχαν μειωθεί σημαντικά, καθώς τα λιμάνια είχαν αποκλειστεί για τις ΜΚΟ που τους μετέφεραν. Η πολιτική των κλειστών συνόρων του Σαλβίνι είχε επίσης, ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του αριθμού των θανάτων από πνιγμό στη Μεσόγειο θάλασσα.

Αυτός και το κόμμα του, έχουν πλέον αντικατασταθεί από τους Δημοκρατικούς της Αριστεράς, ως εταίροι του συνασπισμού του αριστερού – λαϊκιστικού κινήματος των Πέντε Αστέρων στην Ιταλική Κυβέρνηση.

Πηγή: Breitbart

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares