Δολοφονική επίθεση κατά Στέφανου Χίου: 30 ώρες χρειάστηκε για να βγάλει ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ

Date: 30/07/2020 Time: 12:45

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» λέει ο… σοφός ελληνικός λαός και η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από 30 και πλέον ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του εκδότη και δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης, την ίδια ώρα που τα πολιτικά κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, συνεχίζουν να σιωπούν.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών σε ανακοίνωσή του εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό» και σημειώνει: «Η ΕΣΗΕΑ αναμένει από τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να παραδώσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό και υπερβαίνει όλες τις διαφορετικές αντιλήψεις για το ύφος και το ήθος του δημόσιου λόγου που εκφέρει ο καθένας και κρίνεται από τους πολίτες και τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο πολιτικός κόσμος, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση, δεν έχει καταδικάσει τη συγκεκριμένη επίθεση. Όταν με το παραμικρό σε άλλες περιπτώσεις όλοι σπεύδουν να προλάβουν να βγάλουν πρώτοι τις σχετικές καταδικαστικές ανακοινώσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που από θαύμα δεν έχασε τη ζωή του ο γνωστός δημοσιογράφος, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Ιδιόρρυθμος και αντισυμβατικός

Και μπορεί ο Στέφανος Χίος να είναι ιδιόρρυθμος και να ασκεί κατά περίεργο και αντισυμβατικό τρόπο τη δημοσιογραφία, έχοντας απέναντί του πολλούς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η απόπειρα δολοφονίας του είναι ένα απλό θέμα, το οποίο μάλιστα δεν σχολιάζει κανείς. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και οφείλει να τοποθετηθεί για το νέο ισχυρό χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας, της δημοκρατίας και κυρίως της ζωής ενός ανθρώπου.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares