Αξιωματούχοι της Αριζόνα προς Τραμπ: «Το τείχος κάνει καλή δουλειά»

Date: 24/06/2020 Time: 20:30

Οι αξιωματούχοι της Αριζόνα επαίνεσαν τον Πρόεδρο Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, λέγοντας πως εκατοντάδες μίλια νεόκτιστου φράγματος, έχουν ενισχύσει τη Δημόσια Ασφάλεια και οδήγησαν σε μείωση των παράνομων διελεύσεων.

«Εργάστηκα στις οδικές αρτηρίες στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και καταλαβαίνω από πρώτο χέρι τις κλήσεις για θέματα μεταναστών χωρίς έγγραφα», είπε η επικεφαλής της Αστυνομίας στη Γιούμα της Αριζόνα, Susan Smith στον Πρόεδρο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. «Μετά τη βελτίωση των συνόρων, μπορώ να σας πω ότι είδαμε σημαντική μείωση σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, που σχετίζονται με μετανάστες χωρίς έγγραφα, όπως παράνομα οχήματα με ναρκωτικά και ανθρώπους, εμπορία ανθρώπων, κλεμμένα οχήματα».

Ο Δήμαρχος της Γιούμα, Doug Nicholls, είπε στον Τραμπ, ότι εάν τα 110 μίλια του νέου συνοριακού φράγματος δεν είχαν εγκατασταθεί κατά μήκος των συνόρων της νοτιοδυτικής Αριζόνα με το Μεξικό και η συνοριακή κρίση που υπήρξε πέρυσι, συνέβαινε σήμερα, η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο για τους 97.000 κατοίκους της πόλης του.

«Είναι απλά μαθηματικά», τόνισε ο Δήμαρχος. «Το τείχος εμποδίζει τους ανθρώπους να έρχονται – αυτό, μειώνει και το ποσοστό της έκθεσής μας στον COVID-19. Από τοπική άποψη, αυτό βοηθά την κοινότητά μας».

«Είστε ο μόνος Πρόεδρος στην 23χρονη καριέρα μου, που έχει φτάσει στα σύνορα πολλές φορές για να εξετάσει, να αξιολογήσει τι πραγματικά πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Brandon Judd, ένας πράκτορας που ξεκίνησε την καριέρα του στην Αριζόνα και είναι πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Περιπολίας Συνόρων, το οποίο απαρτίζεται από περίπου 15.000 πράκτορες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, συναντήθηκε με ομοσπονδιακούς, κρατικούς και τοπικούς ηγέτες στη Γιούμα, για να συζητήσει τις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των συνόρων και στη συνέχεια επισκέφθηκε ένα πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο, ένα φράγμα 26 μιλίων, ύψους 267 εκατομμυρίων δολαρίων και υπέγραψε στο νέο τείχος.

«Ίσως κάποιος να μπορεί να πάρει μία εξαιρετικά μεγάλη σκάλα, αλλά μόλις φτάσει εκεί πάνω, διαπιστώνει ότι είναι πάρα πολύ ψηλά», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος. «Δεν μπορεί να σκαρφαλώσει κανείς, οπότε είναι πραγματικά σπουδαίο».

Ο ανώτερος υπάλληλος της Περιφερειακής Συνοριακής Περιπολίας, Carl Landrum, ανέφερε την τεράστια αύξηση των συλλήψεων τα τελευταία χρόνια, πριν τοποθετηθεί το φράγμα για την αποφυγή της παράνομης εισόδου. Η περιοχή, είχε 17.000 συλλήψεις το 2017, οι οποίες το 2019 έφτασαν τις 68.000. Αλλά φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι συλλήψεις έχουν μειωθεί κατά 70%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν αναφέρεται το τείχος (από τους Δημοκρατικούς) – δεν είναι επειδή κερδίσαμε τη μάχη – αλλά επειδή είναι τόσο συναρπαστικό αυτό το πράγμα που έχετε κάνει, καθώς βλέπετε τους αριθμούς να μειώνονται και ξέρετε μέχρι που φτάνει αυτό το τείχος. Είναι σαν μαγεία», δήλωσε ο Πρόεδρος Τραμπ. «Το τείχος, εξοικονομεί τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό, ανδρών και γυναικών», τόνισε, αναφερόμενος στους πράκτορες που θα έπρεπε να ανταποκριθούν σε κλήσεις για παράνομες διελεύσεις.

Ο ανώτερος αξιωματούχος των συνόρων της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Mark Morgan, δήλωσε ότι, ενώ όλοι εστιάζουν μόνο στο τείχος, τα έργα περιλαμβάνουν επίσης, τεχνολογία και ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

«Δεν είναι μόνο ένα τείχος. Συνεχίζω να λέω ότι είναι ένα «σύστημα» με συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό που μας έχετε παραδώσει, είναι κάτι που πολύ απλά, κανένας άλλος δεν μας παρέδωσε ποτέ. Δεν είναι απλά ένα κομμάτι ατσάλι στο έδαφος», δήλωσε ο Morgan. «Κάθε χωριό, κάθε πόλη και κάθε Πολιτεία, είναι ένα συνοριακό χωριό, μία συνοριακή πόλη και μία συνοριακή Πολιτεία. Ό, τι αγγίζει τα σύνορά μας, αγγίζει και κάθε χωριό, πόλη και Πολιτεία σε αυτή τη χώρα».

Τα νότια σύνορα των 2.000 μιλίων, εκτείνονται από τον Κόλπο του Μεξικού στο νότιο Τέξας, μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό στη νοτιοδυτική Καλιφόρνια. Μετά βίας, 700 μίλια των συνόρων, είχαν κάποιου είδους περίφραξη, πριν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2017. Σε άλλα σημεία οι περιφράξεις ήταν ψηλές και σε άλλα, μόλις 4 πόδια ψηλές. Από την Τρίτη 24 Ιουνίου 2020, έχουν προστεθεί άλλα 216 μίλια φράχτη, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 υπολογίζεται ότι το τείχος που θα βρίσκεται ολοκληρωμένος στο έδαφος, θα είναι περίπου 450 μίλια.

Πηγή: Washington Examiner

Follow us on twitter
Join our Facebook page